Amb la voluntat d’afrontar els reptes de futur que planteja la comissió Europea pel que fa a la creixent demanda de productes i l’escassetat dels recursos, Àmbit B30 proposa un nou model d’economia en què tant els materials, els productes i els serveis estan dissenyats per perdurar en el temps, a partir d’energies renovables i apostant per l’optimització i recuperació de recursos per evitar la generació de residus innecessària.
El model, en la seva primera fase, es disposa a integrar l’economia circular en els sectors agroalimentari, químic i metal·lúrgic de l’Àmbit B30. Segons Ramon Alberich, vicepresident de l’Associació Àmbit B30, uns sectors “prioritaris pel nivell d’ocupació que generen a la nostra àrea, pel seu PIC i pel número d’empreses més representatiu dins l’associació”.
Àmbit B30 va néixer el 2012 i actualment està formada per 53 organitzacions de 23 municipis, situats en l’ària d’influència industrial del tram de l’AP7 i l’AP2, entre els Martorell i la Roca del Vallès, i els municipis de Castellar i Sant Cugat del Vallès. Així mateix, l’associació també promou iniciatives en les poblacions properes a l’eix de la B30.
El passat 30 de novembre es va celebrar una jornada a Polinyà amb la presència de la directora de l’Àrea Tècnica de Foment del Treball, Alba Cabañas i l’expert en
el camp de la transformació digital, Genís Roca, en què es van exposar les línies estratègiques de l’Estudi per l’Impuls de l’Economia Circular, elaborat per l’Associació Àmbit B30. Durant la jornada, els assistents van participar en un taller per proposar noves idees sobre els aspectes més rellevants i les organitzacions compromeses amb el projecte