Qui som

MónSOStenible és un Portal de Medi Ambient impulsat per la periodista Míriam Viaplana, que coordina els continguts, i el programador informàtic Oriol Ferràndez que n’ha fet el desenvolupament on-line i porta la part de programació. Apadrinat pel Consell per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, el CADS, mónSOStenible es va presentar públicament el 3 de juny del 2010 al Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la participació dels consellers del CADS Martí Boada i Josep Enric Llebot.

Definició:

Món: Planeta o cos celeste especialment considerat hàbitat.

Sostenible: Avenç compatible amb l’equilibri ecològic, social i econòmic.

SOS: Acronim de SAVE OUR SOULS. Senyal de socors internacional.

MónSOStenible: Representa el crit de socor del planeta cap a l’espècie humana i una clara aposta per la única via de solució que creiem possible: la sostenibilitat.

Els objectius i les iniciactives

mónSOStenible és va crear per a  les següents finalitats:

  • Difondre els principis d’un sistema de progrés sostenible i respectuós amb el medi ambient.
  • Oferir i acostar a la població informació, eines, serveis i productes sostenibles.
  • Crear, fer o promoure qualsevol activitat que pugui ajudar a construir un futur més sostenible.

Per aconseguir les seves finalitats l’associació pretén realitzar varies activitats, de la qual una de les principals es la creació d’aquest portal web per a difondre la sostenibilitat a través de l’actualitat diària.

Som un col·lectiu format per professionals del periodisme, de la programació informàtica i de les Arts Gràfiques que creiem que el món ha de ser sostenible o no serà.

Apadrinat pels consellers del CADS, Martí Boada i Josep Enric Llebot, el Portal MónSOStenible es va presentar al Col·legi de Periodistes de Catalunya el 3 de juny del 2010 en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient.

Una mica d’història

Tot i que el Portal MónSOStenible va néixer a finals del 2009 amb l’impuls del CADS (Consell pel Desenvolupament Sostenible de Catalunya), la presentació oficial es va fer en el marc del Dia del Medi Ambient,el 3 de juny del 2010,a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. http://monsostenible.net/catala/noticies/presentacio-de-monsostenible-/ Posteriorment, es va fer una segona presentació al Santuari Ecològic de Gallifa (al Vallès Occidental).

Des del principi, el Portal mónSOStenible ha volgut ser una porta més d’entrada, a través d’Internet, per a les entitats, organismes i institucions que treballen en l’àmbit del medi ambient a Catalunya, però també a l’Estat Espanyol i des de la Unió Europea. Per això a la banda dreta de la portada tenir més de 50 banners d’entitats des d’on s’accedeix al web d’aquestes.