Els itineraris tenen lloc els diumenges al matí, generalment d’11.00 a 14.00 h. Entre les passejades es pot fer la de «Passejant pels Ponts perduts» (14 de febrer), «La vida a l’edat mitjana: el castell de Montclús» (21 i 28 de febrer), «Un tomb pels boscos del Montseny» (7 de març, 25 de juliol, 29 d’agost, 12 de setembre, 3 d’octubre i 28 de novembre), la de «Descobrint la vall de l’Avencó» (14 de març, 4 d’abril, 9 de maig, 6 i 27 de juny, 5 de setembre), o bé «Rastres, restes i altres indicis de la fauna» (15 d’agost).
Entre els itineraris nous s’han programat els dels «Ocells forestals a la fageda» (11 d’abril), «L’església de Sant Pere Desplà» (20 de juny), «El Poemari del Montseny» (19 de setembre), «El patrimoni industrial de la riera» (14 de novembre). Altres que es poden fer són: «Descobrint un munt de noms arrelats al territori» (2 de maig), «La ruta dels arbres»(16 de maig, 18 de juliol).
El juliol serà el mes de l’aigua, amb les propostes «L’aigua i les llegendes» (4 de juliol) i «Aigua, fonts, llegendes i poesia» (11 de juliol). Al setembre hi haurà l’itinerari «Paisatges d’aigua a Vallcàrquera» (26 de setembre). I, a l’agost els itineraris estaran relacionats amb personatges com ara l’itinerari «Rusiñol per Arbúcies» (1 d’agost) i «En Serrallonga i la Sala: mite i llegenda. El bandolerisme del barroc» (8 i 22 d’agost).
La tardor portarà la ruta «Castanyers, castanyes i tardor» (10 d’octubre), «El jardí dendrològic del Roquer» (17 d’octubre), «El món dels bolets» (24 d’octubre, 7 de novembre), «Els bolets amb uns altres ulls» (31 d’octubre) i «Castanyer de les Nou Branques. Drau o com van arribar els castanyers a Viladrau i al Montseny» (21 de novembre).
I al desembre es podrà anar gratuïtament «A la fira de l’avet d’Espinelves sense fer cues» (5 de desembre), conèixer «El bosc a l’hivern» (12 de desembre) i «Paisatges amb història al Brull» (19 de desembre).