Una iniciativa que esperem tingui continuïtat i suport i ajudi a reduir les 3 hores de mitjana diària de connexió al mòbil
[foto]
Va ser el 15 d’abril i la coincidència amb la manifestació que hi havia convocada per aquell dia va deslluir una mica aquesta iniciativa sorgida de l’empresa catalana Desconnexions. L’objectiu, però, s’ha complert: “Estem contents d’aquesta primera edició” afirma Joan Amorós, psicòleg i director de programes de Desconnexions, que recalca que no es tracta d’una iniciativa anti-mòbil sino de prendre consciència de l’ús que en fem. Per als seus creadors, el Dia Sense Mòbil és un dia “per reflexionar, per gaudir, per desconnectar per tornar a connectar”.
La idea va sorgir de la pròpia pregunta que es van fer els seus impulsors: Quin dia deu ser el Dia Sense Mòbil? I es van trobar que no n’hi havia. Per això van decidir crear-lo i fer-ne un llançament a nivell mundial. Van buscar embaixadors a una vintena de paisos del món i van crear el web de l’evento.(https://www.worldmobilefreeday.com/) amb la intenció que es converteixi en una campanya global en la que s’impliquin marques mundials, governs i institucions educatives. La tasca educativa i el treball amb les escoles és una de les prioritats d’aquesta iniciativa sorginda de Desconnexions, que vol generar programes escolars amb els infants i joves per conscienciar de la necessitat de gestionar l’ús del mòbil i de viure moments de desconnexió. De fet, aquest és el propòsit de l’empresa Desconnexions de Manresa i el que fa amb els seus clients: fer que desconnectin per un mom ent i reconnectin amb les coses més importants de la vida, sigui la familia, els amics o companys, un hobby o la natura.