Un projecte per crear pròtesis a partir de plàstic reciclat, guanyador del Talent a les Aules 2023

El projecte impulsat per l'Ajuntament de Gavà i l'Ajuntament de Viladecans, i dirigit per Talent Factory, tanca la seva 8a edició on han participat més de 750 joves estudiants de secundaria

Ahir dijous, 4 de maig, es van lliurar els premis de la vuitena edició del Talent a les Aules, el concurs destinat a fomentar la cultura emprenedora entre el jovent impulsat pels ajuntaments de Gavà i Viladecans de forma conjunta i dirigit per Talent Factory. L’auditori de l’Espai Maragall va acollir l’acte final on els equips finalistes van exposar els seus projectes davant d’un públic format per familiars i companys d’escola, així com per mentors, col·laboradors i representants institucionals dels dos ajuntaments.

El projecte guanyador d’aquesta vuitena edició ha estat “Low-Pedic”, presentat per Iker Martínez i Diana Buigues del Col·legi Sagrada Família de Viladecans. El projecte dels joves, que han estat mentoritzats per David Rivera de Yaskawa, es tracta d’una empresa destinada al disseny, fabricació i comercialització de pròtesis i material ortopèdic a partir de plàstic reciclat i impressores 3D.

Les estudiants s’emporten com a primer premi, patrocinat per Mesosestetic, un viatge de 5 dies a San Francisco per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors, com ara Google, la NASA, Facebook o la Universitat de Stanford.

Més premis

A la gala final també s’ha lliurat el premi al segon millor projecte: un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes, que está patrocinat per Lipotrue, Unilever i Lipotec. Els guanyadors han estat Nazareth Vaquerizo i Laura Calvo de Institut Josefina Castellví i Piulachs de Viladecans, amb el projecte “Motherlyfriends”. Mentoritzades per Ana Figueras de Mesoestetic, es tracta d’una plataforma web dedicada al suport a la maternitat, en especial per a mares primerenques.

Per últim, s’han atorgat dos tercers premis: Al projecte ‘Safe Studying’ creat per Judith Blanco i Marta De Pablo de l’Institut Torre Roja de Viladecans i mentoritzades per Josep Ramon Freixanet d’Ideaded; i al projecte Memo, presentat per Laia Bellver i Safae El khayat de l’Institut El Calamot de Gavà, que han estat mentoritzades per Víctor Vegas d’AirVal.

En aquest cas, els guardonats es van emportar un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day, patrocinat per Barnasud, AirVal, Alliance Healthcare, Carhaus i Viladecans Style Outlet.

Abans de conèixer els guanyadors, però, totes i tots els finalistes van rebre un diploma de participació de les mans de María Fernanda González Gutiérrez, CEO i fundadora de Fregata Space, que va actuar com a padrina del Talent a les Aules 2023.

Mentors i Col·laboradors

En aquesta vuitena edició del Talent a les Aules Gavà – Viladecans han participat mentors i mentores de les empreses Lipotrue, Barnasud, Lipotec, Mesoestetic, Alliance Healthcare, Autovivo, Airval, Amada, Carhaus, Viladecans Style Outlet, Unilever, Ideaded, Yaskawa, Mar de Pins, Valero’s Zapaterias, Grupo Lancaster, ABC, Climava, Clickame i grup Cubat.

El programa ha comptat també amb el suport imprescindible de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, Acció de la Generalitat, Diputació de Barcelona, Fundación Inserta (ONCE), Mobile World Capital Barcelona, Esade, Desigual, Port Aventura World, el AMB, el Consell Comarcal del Baix Llobregat, Secot, Asencat, Innobaix, Peninsula, Founder Institut i les universitats UB, UPC i UPF, entre altres.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...