Renovar la roba de manera sostenible

En el marc de la Setmana Europea sense Residus, l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una campanya per bescanviar peces de roba i generar consciència sobre el consum tèxtil de la nostra societat i les conseqüències que provoca el seu sistema.

La roba que ja no fas servir pot continuar sent un recurs. Tots i totes podem participar en la construcció d’un món més sostenible i què millor que començar prenent consciència sobre la quantitat de roba que tenim, l’ús que en fem i la nova vida que pot tenir en mans d’altres persones.
Amb aquesta filosofia ha sorgit la iniciativa del Renova la teva roba per a fomentar el consum responsable, la sostenibilitat i la prevenció de residus en l’ús de la roba entre les persones joves, de 12 a 35 anys a través de l’intercanvi de roba. Aquesta iniciativa tindrà lloc a entitats i equipaments de joves de la ciutat i vol demostrar que la moda sostenible pot ser una realitat.

Com funciona?

Tria entre els espais d’intercanvi que trobaràs per tot Barcelona aquesta edició i porta-hi la teva roba. A canvi, et donaran Renoves amb la puntuació i normativa corresponent, que després podràs intercanviar per la roba que més t’agradi, a qualsevol punt de la xarxa. 

Es poden portar un màxim de 10 peces de roba. Però compte! No s’accepten més de 2 jaquetes o abrics. La roba ha d’estar en bon estat, no pot tenir forats, descosits ni taques i ha d’estar neta. Només es pot donar roba de vestir, no s’agafen sabates, roba interior ni de la llar. D’altra banda, durant els dies d’intercanvi els participants es poden emportar fins a 10 peces de roba, exceptuant jaquetes i abrics, que només es poden agafar un màxim de 2.  En el cas de roba de nadons també hi ha les mateixes limitacions.

ROBA JOVE PER INTERCANVIAR

VALOR EN RENOVES

Samarretes i complements

1

Jerseis, camises i jaquetes fines

2

Pantalons, vestits, faldilles, roba de vestir, conjunts

3

Jaquetes grans i abrics (màxim 2)

5

Comparteix-me:

Unes 200 espècies vegetals floreixen fora de temporada a Catalunya

Més de 200 espècies de plantes de 138 municipis catalans han florit quan no els tocava durant el darrer any i preferentment a les comarques del Tarragonès, el Baix Empordà...

L’oceà Àrtic s’està “atlantificant” a causa del canvi climàtic

L’expedició internacional Biodiversidad Global de Calcificadores Planctónicos Marinos (BIOCAL), encapçalada per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), ha aportat noves evidències sobre un...

Risc per fortes ventades a les comarques del sud de Catalunya

Protecció Civil activa l'alerta del Pla VENTCAT davant la previsió de fort vent dimecres gairebé a tota la meitat sud de Catalunya. L'episodi pot comportar ratxes de 72 km/h. Es...