En un comunicat, Sampol ha recordat que les xifres apunten que per cada tona de CO2 expulsat a l’atmosfera s’han de plantar 10 arbres, que a l’any podran reduir aquestes emissions tòxiques i contribuiran a la producció d’oxigen.
Per aquest motiu, aquesta firma mallorquina d’enginyeria, al costat d’altres vuit empreses de diferents sectors de la indústria sembraran, a partir d’ara, pins, oliveres, garrofers, alzines, ametllers i margallons per capturar el CO2 contaminant, amb la finalitat de fer front al canvi climàtic i a l’augment de les emissions de diòxid de carboni en l’atmosfera.
Així, després de presentar els estatuts que donen per conformada l’esmentada Fundació, aquestes empreses han explicat que el seu principal objectiu amb aquesta iniciativa serà “establir la creació de boscos i altres iniciatives similars, amb la pretensió de capturar el CO2 acumulat en l’atmosfera, que després d’un procés fotoquímic es converteix en oxigen (O2)”.
En aquest sentit, han indicat que com a resultat de les diferents activitats que realitzen les empreses que formen part dels sectors als quals pertanyen els patrons, es generen a l’any tones de CO2 que, segons la seva opinió, “han de ser compensades amb la sembra d’arbres o altres accions de caràcter ecològic, capaços de capturar les esmentades emissions tòxiques”.
D’aquesta manera, pretenen involucrar en la plantació d’arbres, no només a les empreses de l’arxipèlag que emetin CO2, sinó també als mallorquins i altres balears per a conscienciar-los mediambientalment. “El desenvolupament d’aquests nous ecosistemes redundarà en una major protecció de la biodiversitat local”, van remarcar les empreses que formen part d’aquesta iniciativa.
D’aquesta manera, la Fundació +O2 persegueix reforestar els camps amb la plantació de nous arbres, i alhora aquests ajudaran a capturar les emissions tòxiques de l’ambient i establiran les bases metodològiques d’un estudi, que farà la UIB, sobre l’impacte de la captura de CO2 en les diferents zones de l’illa.
Alhora, la Fundació desenvoluparà activitats com fòrums, seminaris i jornades ecològiques en les que el públic podrà participar, de manera que al costat de la Direcció General de Canvi Climàtic del Govern, l’Institut Balear de la Naturalesa, la UIB i empreses del sector privat, Sampol i vuit firmes més contribuiran amb les diferents campanyes de conscienciació ambiental que estan portant a terme aquestes institucions.