Torna Expoelèctric, el gran esdeveniment dedicat a la mobilitat elèctrica

EXPOelèctric Fórmula-e, l'esdeveniment més important de vehicles elèctrics i altres energies eficients del sud d'Europa, acosta durant tot el cap de setmana les noves opcions de vehicles sostenibles i els últims avenços tecnològics del sector al gran públic, amb més de cinquanta cotxes, motos i bicicletes elèctriques i propulsades per altres tecnologies eficients rodant pels carrers de la ciutat. A més a més, la fira ha acollit aquest matí l?entrega dels primers tres taxis 100% elèctrics Nissan e-NV200 de la ciutat de Barcelona.

Aquest dissabte s’ha inaugurat l’activitat més multitudinària del certamen, amb l’objectiu d’aconseguir que milers de ciutadans coneguin millor els vehicles sostenibles tant a nivell teòric com pràctic. La inauguració ha estat presidida pel Tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives; la Directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Maite Masià; el Coordinador en l’àmbit d’Espais Naturals, Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Padrós; el Degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN), Miquel Darnés; i el Director d’EXPOelèctric Fórmula-e, Ramon Caus. Ramon Caus ha destacat que la iniciativa “contribueix a la transformació industrial del sector i acosta i familiaritza al ciutadà no només amb el vehicle elèctric, sinó també amb els propulsats per altres tecnologies eficients com els híbrids endollables o els de motor bifuel GNC”. “El principal objectiu d’EXPOelèctric Fórmula-e és promoure el vehicle sostenible com a eina i motor de transformació de la ciutat i convertir-lo en un focus de sensibilització, divulgació i estalvi energètic entre els ciutadans, que generarà més eficiència de recursos energètics i menys dependència dels combustibles fòssils com el petroli”.

Patrocinat per Renault, Volskwagen, Nissan, Seat, Endesa i Aenergy, EXPOelèctric Fórmula-e compta enguany amb més de 40 expositors que presenten les seves novetats en mobilitat sostenible. Els Renault Twizy, Zoé i Kangoo ZE; els Volskwagen e-up!, e-Golf i Golf GTE; els SEAT León TGI i Mii Ecofuel; i els Nissan LEAF i e-NV200 són alguns dels cotxes que, juntament amb motos i bicicletes elèctriques, es poden provar durant tot el cap de setmana pels carrers de Barcelona. És l’ocasió perfecte per conèixer, provar, resoldre dubtes i conduir l’última generació de vehicles eficients que ja estan al mercat.

Activitats gratuïtes per a tots els públics i edats

Tant dissabtei com diumenge els visitants poden, a més a més de provar els últims models de vehicles del sector a l’EXPOtest, donar una volta en Burricleta -bici elèctrica- pel Parc de la Ciutadella. La fira també oferirà activitats pels més petits, com un circuit de karts elèctrics, un circuit de motos elèctriques i jocs i tallers infantils per conscienciar als nens sobre la importància d’adquirir uns hàbits de consum energètic eficients en tots els àmbits.

Tornen també aquest any els e-Col·loquis, el punt de trobada pels ciutadans on poder resoldre totes aquelles qüestions relacionades amb l’ús del vehicle elèctric, des de les seves prestacions, com i on es carrega o el manteniment, així com el seu cost i els avantatges per a l’usuari.
Demà se celebrarà una de les novetat d’aquest edició: l’e-Concert. Es tracta d’un concert de música en directe que tindrà lloc en un lateral del Passeig Lluis Companys, al mateix temps que circularan vehicles elèctrics al seu voltant. Una demostració única a Europa perquè el públic visqui en primera persona la millora de l’entorn en una ciutat 100% elèctrica, amb una considerable reducció del soroll que inclús permet gaudir d’un concert en ple carrer transitat. El grup que tocarà serà In Crescendo, un grup vocal format per tretze joves d’entre 16 i 24 anys amb un repertori molt variat.

Impulsat per la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), l’Ajuntament de Barcelona, ENGINYERS BCN i la Diputació de Barcelona, EXPOelèctric Fórmula-e obre horitzons en la seva nova edició i no només comptarà amb tot tipus de vehicles elèctrics (cotxes, motos, quadricicles, bicis, etc.) sinó que també mostrarà al públic vehicles propulsats per altres tecnologies eficients com híbrids endollables i els propulsats per un motor bi-fuel GNC.

Cal destacar també l’aposta d’Endesa per la mobilitat elèctrica, que es suma aquest any, per primera vegada, com a patrocinador de l’esdeveniment i que subministra la recàrrega dels vehicles elèctrics en la zona de proves EXPOtest. També destaca el suport d’Aenergy i de Catalana Occident, companyia que contribueix a la celebració de l’e-Concert.

Entrega dels primers taxis 100% elèctrics de Barcelona

Aquest matí, Nissan i l’Ajuntament de Barcelona han entregat les claus dels tres primers e-Taxis e-NV200 de la capital catalana als conductors pioners que han apostat per aquest model pel seu servei de transport urbà. Així, els barcelonesos ja poden desplaçar-se per la ciutat de forma silenciosa i totalment lliure d’emissions contaminants.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...