El president de Familia Torres, un dels 100 líders climàtics mundials de la llista TIME

Miguel A. Torres, president de Família Torres, ha estat escollit per la revista TIME com una de les 100 persones més influents que lideren l'acció climàtica a nivell mundial. La llista TIME 100 Climate, publicada aquesta setmana, reconeix per primera vegada les persones més influents que impulsen l'acció climàtica empresarial i han inclòs Miguel A. Torres a la categoria d'"Innovadors", sent l'únic productor de vi que figura en el rànquing.

De Miguel A. Torres, TIME ha valorat especialment la seva implicació en la creació de l’associació International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector del vi, i els seus esforços en matèria de sostenibilitat ambiental mitjançant projectes de recerca col·laboratius com SmartCrops 5.1, que aplica la tecnologia per adaptar la viticultura al context climàtic actual. 

Preguntat per la revista TIME sobre cap a on s’ha de dirigir l’activisme climàtic, Miguel A. Torres considera que “hem de deixar de dependre dels combustibles fòssils” i que “la cooperació és clau per accelerar la descarbonització de la nostra activitat“.

El president de Família Torres és també l´impulsor de Torres & Earth, el programa d’acció climàtica que va posar en marxa el 2008 per adaptar-se al canvi climàtic i minimitzar els impactes reduint la petjada de carboni. El 2022, el celler va assolir una reducció de les emissions de CO2 directes i indirectes per ampolla del 36% respecte al 2008, i s’ha fixat com a objectiu arribar al 60% de reducció el 2030 i convertir-se en un celler de zero emissions netes el 2040.

Per confeccionar aquesta llista, els periodistes i editors de TIME van avaluar les candidatures proposades per líders del sector i organitzacions col·laboradores com Global Optimism i The B Team, així com del Consell Assessor de TIMECO2, prioritzant les accions recents i les fites mesurables i ampliables. En la llista, s’han inclòs aquelles persones que estan realitzant progressos significatius en la lluita contra el canvi climàtic creant valor empresarial.

La llista completa ja està disponible a Time.com i apareixerà al número de desembre de la revista TIME, una publicació setmanal d’informació general editada als Estats Units i considerada una de les més importants i influents del món. És també coneguda per la prestigiosa llista TIME 100, un rànquing anual de les 100 persones més influents del món, publicada per primera vegada el 1999.
                                                                                                                    
Arrelada en la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa 150 anys

Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques, la recuperació de varietats ancestrals i la viticultura regenerativa per fer front al canvi climàtic.

La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2. Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles –Rioja, Ribera del Duero,  Rueda i Rías Baixas–, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’ Europa, i cofundadora d’ International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector a nivell global, i de l’ Associació de Viticultura Regenerativa, que impulsa un canvi de paradigma en la gestió de les vinyes per convertir-los en embornals de carboni.

 

Comparteix-me:

Amb motiu del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, us parlem de la COP29

La Cimera del Clima de Nacions Unides, que enguany es celebra a Bakú (Azerbaijan) de l'11 al 22 de novembre, és el major esdeveniment mundial que reuneix a representants de...

El compost produït amb residus sòlids orgànics podria substituir el 21% dels fertilitzants industrials a l’agricultura urbana

Segons un estudi realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), els residus sòlids orgànics que la ciutadania diposita als contenidors marrons de...

La futura Llei d’Alta Muntanya vol promoure l’arrelament, nous habitatges i infraestructures

El congrés d'alta munytanya celebrat a Puicerdà ha estat l'escenari de l'anunci per part del Govern de l'aprovació de la Llei d’alta muntanya abans de la primavera...