FIRA NATURA compta amb un centenar d’exposictors dels sectors d’ alimentació biològica, producció i elaboració ecològica, salut i higiene, bioconstrucció i energies renovables, artesania, textil i calçat, educació ambiental, turisme verd, i gestióambiental. Tanmateix, la fira també ofereix un espai per a ONG’s i stands sobre llibres i música.
En el marc de la Fira, també es donarà a coneixer el guanyador del IX Concurs d’oli d’oliva verge extra ecològic que ha comptat amb 9 varietats participants. La Fira compta també amb tot un seguit de serveis i activitats paral·leles com 9 tallers, 12 conferències, i exposicions i projeccions relacionades amb el medi ambient i la natura.
Des de l’organització de la Fira, IPCENA destaca “l’aplicació de les millores més innovadores en l’àmbit ambiental col·locant tota la moqueta del recinte firal realitzada amb paper, cel·lulosa 100%, sent la única fira a Catalunya que no aplica moqueta acrílica, provinent del petroli”
En aquest sentit, val a dir també que Fira Natura està declarada lliure de bosses i gots de plàstic, i que per tant els seus expositors utilitzen elements substitutoris com bosses de paper o de tela.
Pel que fa a l’accés al recinte, aquest és gratuït el divendres, i de pagament dissabte i diumenge.
Activitats
Tallers
Dissabte 13 de març:
- “Juega con Equilikua”: Jocs creatius que aborden temàtiques d’educació de valors. A càrrec de jocs educatius EKILIKUA.
- Hidrolinfa: purificació natural de l’organisme: primera demostració a Catalunya de la tècnica per eliminar toxines. A càrrec de la naturòpata Lucia Meizoso.
- Com fer un bon pa ecològic?: introducció al maneig de la massa, elaboració de la llevadura mare, amassat i elaboració de productes. A càrrec d’Antònio Rodríguez de BIOKU.
- Dansa lliuure i psicomotricitat: Una manera natural de moure’s deixant que la vida ens respiri. A càrrec de A càrrec de Artús Porta. Ass. Catalana de dansa lliure.
Diumenge 14 de març:
- Autoconeixement de la natura: espai terapèutic mitjançant treball corporal, tècniques meditatives i pràctiques a la natura. A càrrec de Ferran Pauné i Paloma Gómez de Conscientia naturalis.
- Geologia i Radiostèsia: Taller de com les alteracions telúriques, les radiacions i el lloc, ens afecten per viure, dormir, treballar, i com cercar un bon lloc en l’hàbitat. A càrrec de Carme Castellanos i Josep Maria del Campo.(GEA)
- Demostració de la Tècnica Naturista Desbloquejant Regeneradora (TNDR): és una tècnica preventiva i curativa de moltes dolències diagnosticades sense solució. A càrrec del terapeuta natural Rossend Renyé.
Conferències
Divendres 12 de març:
- L’amenaça social i ambiental del cementiri nuclear a càrrec del portaveu de la Coordinadora Anti-Cementiri Nuclear de Catalunya Sergi Saldié.
Dissabte 13 de març:
- “Cómo mejorar la vista” A càrrec de l’educador viasual de Vistabona Joaquin Rodriguez.
- Elaboració artesana de cervesa ecològica. A càrrec de Maria del Puig Vicente i Viñas d’Articultura de la Terra Coop.V.
- El nou Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre. A càrrec de Manolo Tomàs de la conca de l’Ebre de la Plataforma de defensa de l’Ebre.
- El llenguatge no verbal. A càrrec de la terapeuta de TRCD Elena Puyuelo Samitier.
- Presentació del llibre “El trastorn del nen consentit. Manual per a pares i mestres desorientats”. A càrrec de l’autora Úrsula Obert.
- Presentació de les microesferes. A càrrec de la Dra Raquel Garcia.
Diumenge 14 de març:
- “Cosmética natural del aceite de oliva”. A càrrec de l’ambientòloga de Matarrania Evelyn Celma.
- Les renovables ens ocupen a Catalunya. A càrrec de Salvador Clarós , tècnic del Dpt de Medi Ambient de CCOO de Catalunya.
- Treball, cultura, sentit comú. AIXOVAR, un projecte tèxtil, un desig de permanença. A càrrec de la creadora del projecte Rosa Escale i Bosch.
- Bioenergètica. L’ús de l’energia vital. A càrrec del terapeuta del centre ORO Alquimia Rubén Escartín.
- Propostes de compatibilitat de les ZEPA’s del Segarra-Garrigues amb la conservació. A càrrec de la Plataforma de Defensa dels Secans.
Projeccions
Un total de 10 projeccions
- Or blau – La guerra mundial de les aigües.
- O2H Del petroli a l’hidrògen
- Earthling
- Home
- El lince perdido
- “Exprimiendo el planeta”
- La vida privada de les plantes
Mostres i mercats
- Mostra dels olis presentats al IXé Premi al millor oli d’oliva verge extra ecològic
- Mercat de fruita i verdura ecològica
- Mercat d’intercanvi de llibres de segona mà
- Mostra i ús de bicicletes elèctriques
Exposicions
Aquestes seran permanents i es podran visitar durant l’horari de la fira
- Canviem pel canvi climàtic – Energia · Amb l’objectiu de contribuir al coneixement i la sensibilització del canvi climàtic. Ecologistes de Catalunya.
- Aigua. Tu n’ets la solució · necessitem aigua, sí, però quanta? Ecologistes de Catalunya.
- Rius per viure · Recuperació de la vida i l’entorn de la conca dels rius. Grup de Defensa del Ter.
- Els secans vius. Vine a conèixer el patrimoni més valuós de la Plana de Lleida.
Activitats lúdiques
A la zona infantil tindran lloc una sèrie d’activitats pels més petits com
- Tombs creatius: jocs creatius de fusta per conèixer tot jugant la fauna i les injustícies socials.
- Cicles Fransi: mostra i ús de bicicletes elèctriques.
- Ludoteca: serà l’encarregada de tindre cura dels més petits. Edats: de 3 a 10 anys.