Les Terres de l’Ebre acullen el III Fòrum de l’Associació Catalana de Dones de la Mar

Aquest any, el Fòrum, que té com a lema "La mar té nom de dona"comptarà amb la participació de dones que són inspiradores, que són un referent i un exemple a seguir. Les oportunitats de les dones en l'economia blava, la mirada d'un equip d?investigadores sobre els recursos marins, l'esport en la mar i la passió a la feina, l'empoderament de la dona en el món tecnològic subaquàtic i com es va convertir una passió en el modus de viure, seran algunes de les ponències que es compartiran durant la jornada.

El proper dissabte 15 d’abril la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, inaugurarà el Tercer Fòrum de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, que aquest any tindrà lloc a l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya de l’Ametlla de Mar, a les Terres de l’Ebre.
Amb aquest esdeveniment anual, que té com a objectiu reunir les sòcies, establir coneixences i compartir experiències des de diferents perspectives i àmbits tots relacionats amb la mar, l’Associació Catalana de Dones de la Mar (ACDM) vol posar de manifest la voluntat de sumar i contribuir en el món marí, tant en l’àmbit professional de la pesca i l’aqüicultura com en el de la nàutica d’esbarjo, la immersió i totes les activitats que es desenvolupen en l’àmbit de la mar, on l’estereotip és que els treballs són tradicionalment desenvolupats per homes.

Aquest any, el Fòrum, que té com a lema La mar té nom de dona comptarà amb la participació de dones que són inspiradores, que són un referent i un exemple a seguir. Les oportunitats de les dones en l’economia blava, la mirada d’un equip d’investigadores sobre els recursos marins, l’esport en la mar i la passió a la feina, l’empoderament de la dona en el món tecnològic subaquàtic i com es va convertir una passió en el modus de viure, seran algunes de les ponències que es compartiran durant la jornada. Es preveu també la intervenció de la presidenta de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, que exposarà com s’ha iniciat i què vol ser l’Associació. La conductora de l’acte serà la periodista de La Caka RTV, Laia Oltra.

A la tarda s’ha programat un itinerari interpretatiu pel litoral sud de l’Ametlla de Mar, amb acció de neteja de platges.

Viquimarató per fer visibles les dones dels diferents sectors de l’economia blava

En el marc d’aquest Fòrum, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i Amical Wikimedia, el dia anterior a la jornada, divendres 14 d’abril, s’organitza una Viquimarató amb l’objectiu de fer visibles les dones dels diferents sectors de l’economia blava a Catalunya. Amb aquesta iniciativa, es vol contribuir a omplir els buits existents a la Viquipèdia pel que fa a contingut d’articles que fan referència a les dones de mar, tot incorporant-hi biografies i incloent-hi articles sobre el paper de les dones en els diferents sectors del món de la mar. La Marató tindrà lloc a la Confraria de Pescadors i està oberta a la participació tant a les dones de la mar com d’altres persones que també l’estimen i respecten.

Les persones que ho desitgin, durant el cap de setmana tindran a la seva disposició la possibilitat de fer alguna activitat de connexió amb la mar com pot ser: esnòrquel guiat o bateig de submarinisme per poder contemplar les aigües cristal·lines i la diversitat d’espècies que hi ha a les aigües de la costa de l’Ametlla de Mar.

Aquesta jornada ha estat possible gràcies als ajuts atorgats a les iniciatives de col·laboració entre territoris pesquers dutes a terme pels grups d’acció local pesquer (GALP). Aquests ajuts estan cofinançats pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) en un 85%, i en un 15% per la Generalitat de Catalunya.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...