VII Jornades Ambientals sobre el canvi climàtic a la Universitat de Barcelona

El canvi climàtic és la principal amenaça ambiental que enfronta el nostre planeta actualment. A causa de l'activitat humana, la contaminació ha envaït el cel i la temperatura global està en augment. Això implica desequilibris en totes les formes de vida i ecosistemes naturals. La Universitat de Barcelona (UB), sota la idea de l'existència d'un "abisme entre ciència i consciència" ha organitzat la setena edició de les Jornades Ambientals, un espai de reflexió i sensibilització que tindrà lloc el proper dimecres 30 de maig a l'Aula Magna de la UB.

[foto] 
Experts i expertes de diverses disciplines vinguts d’arreu del món debatran les problemàtiques ambientals i les possibles vies d’encarar un futur, per ara, poc esperançador. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya serà l’encarregada d’inaugurar i dinamitzar la sessió, que es desenvoluparà a través de cinc ponències i una taula de debat.

Diferents mirades, diverses opinions, un sol objectiu

Joanna Drake, directora general adjunta de la coordinació de les polítiques i instruments sobre l’eficàcia dels recursos a la Comissió Europea, parlarà sobre els reptes i les oportunitats que genera la comunicació de polítiques mediambientals.
Joan Subirats, doctor en Ciències Econòmiques, catedràtic de ciència política i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, complementarà la visió de Drake amb una mirada més centrada en les polítiques nacionals.

Enric Pol, catedràtic de psicologia social i psicologia ambiental de la UB, juntament amb l’Ana Labelle, training Account Manager a l’empresa Neurologyca, i Jean-Pascal van Ypersele, professor de ciències ambientals de la Universitat Catòlica de Lovaina i vicepresident del Grup Intergubernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic, analitzaran en profunditat els factors psicosocials que intervenen en la construcció de creences errònies, distorssions i veritats acceptades socialment sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències a curt i llarg termini.

Aida Vila, assessora legal i política a Greenpeace Internacional, Joaquim Elcacho, periodista de mediambient, natura i ciència, coordinador de La Vanduardia Natural, i Ferran Puig, ingenier superior de telecomunicacions, periodista científic i autor del bloc “Usted no se lo Cree”, formaran la taula de debat, i donaran pas al director de la Comissió Europea a Barcelona i responsable de la política energètica europea a Espanya, Ferran Tarradellas, encarregat de dirimir les conclusions extretes del debat i les jornades.

Premi a la preservació del medi ambient

Finalment, i com a homenatge als estudis, projectes, experiències i iniciatives enfocats a la preservació del medi ambient, es lliurarà el V Premi Torres Earth a la Innovació Mediambiental, atorgat pels Cellers Torres, fermament compromesos amb el medi ambient.

Comparteix-me:

La Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida arriba a la 70a edició amb gairebé 300 expositors

La 70a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida arrenca aquest dijous 26 de setembre amb 291 expositors i més de 50 activitats paral·leles, entre les que destaca. La Fira,...

S’aprova una actualització del Pla Nacional Integrat d’Energía i Clima 2023-2030

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat l’actualització del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) pel periode 2023-2030, que aspira a millorar l’autonomia estratègica de l’Estat rebaixant la...

El Govern presenta un pla per fer front a la sequera a la zona del Priorat 

Es tracta del PRUS (Pla de Resposta Urgent contra la Sequera) i compta amb més de 70 milions en ajudes. També s’acceleren en més d’un any els treballs de la...