La promoció de l’alimentació ecològica a la Setmana Bio

La Setmana Bio per l'alimentació ecològica, que enguany arriba a la 11a edició, és un esdeveniment en el que es celebren tot un conjunt d'activitats amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques a tota la població. El programa d'activitats és molt variat i la seva proposta i organització va a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu. A més de les actuacions presencials que es programen al llarg de la celebració de cada edició, la Setmana Bio, que es celebra fins el 22 d'octubre, també ofereix informació sobre la producció ecològica i dels seus actors.

Les activitats que conformen el programa de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica estan agrupades en 5 eixos: 
Visites: Les persones productores i elaboradores de productes ecològics ofereixen visites a les seves finques i instal·lacions/obradors, on podreu conèixer la seva feina i què són i com s’obtenen els productes que produeixen o elaboren.
Gastronomia i restrauració: Per conèixer l’aliment ecològic, res millor que consumir-lo directament en un restaurant o arran d’una activitat gastronòmica, com ara un taller de cuina o show cooking.
Activitats a les escoles: La Setmana Bio a l’escola és la festa anual de la producció i l’alimentació ecològica dels centres i la comunitat educativa de Catalunya.
Activitats de divulgació: Propostes pensades per donar a conèixer el sistema de producció ecològic i la qualitat d’aquests aliments, així com qualsevol altre tema relacionat. Podem trobar-hi tallers, jornades, fires i mercats, espais dedicats a la producció ecològica dins les biblioteques, passis de documentals, etc.
Activitats esportives: Una bona alimentació i una vida activa són la base d’una bona salut. Activitats per descobrir la producció i alimentació ecològica tot fent esport.

Les activitats de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, a les que poden assistir totes les persones interessades, les organitzen els propis protagonistes del sector que estiguin interessats a donar a conèixer les seves activitats i/o productes. Així, les activitats poden ser organitzades per operadors ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, Consells Comarcals, Consells Esportius, gimnasos, etc.

Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica
Es tracta d’un premi creat per la Generalitat de Catalunya (Departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i Educació) i l’Associació Vida Sana. L’objectiu del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica és el de reconèixer i incentivar la realització de projectes i línies de treball dels centres educatius de Catalunya destinats a promoure el coneixement de l’agricultura, la ramaderia i l’alimentació ecològiques i especialment dels seus valors socials, econòmics i ambientals, tant entre el propi alumnat del centre com també cap al conjunt de la comunitat educativa i el seu entorn, en concordança amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i els 10 elements de l’Agroecologia de la FAO.

Concurs #JoMenjoECO 
Es tracta d’un concurs de fotos per promocionar l’alimentació ecològica i la seva promoció forma part de les activitats de la Setmana Bio.
El Concurs #JoMenjoECO arriba enguany amb 6 lots de 23 productes ecològics de 16 marques BIO catalanes. El període de participació finalitza dilluns 23 d’octubre a les 23.59h.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...