[foto]
Els organitzadors de l’esdeveniment Fixing the Future 2019, Atlas of the Future i HolalLuz han presentat els detalls de l’edició d’enguany
L’Atlas of the Future és un mitjà de comunicació de Som* que dedica tot l’any a buscar i difondre projectes de tot el món i de qualsevol àmbit dedicats a abordar els grans reptes de futur de la humanitat. Un cop l’any, reuneix els líders d’alguns d’aquests projectes en el Fixing the Future, a Barcelona, i enguany ho fa juntament amb Holaluz, l’empresa tecnològica d’energia verda que està liderant la transició energètica cap a un model verd, de generació distribuïda i que posa el client al centre amb l’objectiu d’aconseguir un futur mogut 100% per energies renovables.
Aquesta segona edició del Fixing the Future consistirà en dues jornades (divendres 7 i dissabte 8 de juny, coincidint amb el Dia dels Oceans, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) centrades en la conservació de la biodiversitat, la preservació dels oceans, els aliments, l’agricultura, les ciutats, els residus i el canvi climàtic.
El Fixing the Future posarà en diàleg líders i projectes molt pluridisciplinars, alguns més petits i locals i d’altres més gran i globals, amb l’objectiu de reflexionar sobre el futurdel nostre planeta i d’inocular als assistents el talent innovador i transformador de l’ésser humà. A més de les taules rodones i les ponències, el programa també inclou tallers i projeccions de curtmetratges. El Fixing the Future és un altaveu per aquells projectes reals, innovadors i amb impacte social que volen despertar consciènciesindividuals i col·lectives, i a la vegada sembrar esperança. Es tracta d’una crida a prendre accions concretes per encarar els reptes del futur i una font d’inspiració per participar en la configuració del nostre món a través de noves formes de treballar, d’organitzar i de crear.
L’objectiu d’aquestes jornades és crear un altaveu per aquells projectes reals, innovadors i de gran impacte social que desperten consciències individuals i col·lectives i que neixen per afrontar els reptes del futur d’una forma esperançadora
Els protagonistes de l’edició d’enguany són influents innovadors que busquen solucions als problemes de la pèrdua de l’hàbitat natural i la biodiversitat, que lluiten per la preservació dels mars i oceans, que creuen que l’economia circular pot ajudar a reduir la quantitat de residus que generem diàriament i que vinculen les ciutats, els aliments i l’agricultura amb el canvi climàtic.
Alguns dels ponents de renom internacional seran Alex Atala que des del seu restaurant D.O.M. i la seva fundació ATA es dedica a preservar els ingredients indígenes brasilers;Bee Wilson, que té diversos best-sellers i és considerada l’escriptora de llibres de nutrició més influent del Regne Unit; Easkey Britton, campiona de surf que investiga els canvis socials que es poden aconseguir gràcies a la connexió entre les persones i el mar, i Miquel Ballester, un dels fundadors de Fairphone, una empresa que fabrica telèfons intel·ligents ètics i justos.