El Consorci de Turisme del Baix Llobregat i 40 empreses de la comarca reben el segell Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere 2021

Aquest 2021, una quinzena d'entitats del Baix Llobregat, entre elles el Consorci de Turisme, han obtingut per primera vegada el segell Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere 2021, mentre que 28 renoven la distinció. En total a la demarcació de Barcelona s?han distingit més de 400 entitats, de les quals 42 són del Baix Llobregat. El distintiu es basa en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides adaptats al sector turístic. Per al Consorci és una prioritat el desenvolupament de l'activitat turística en el territori a través d?una estratègia de turisme sostenible.

El segell, impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona amb el suport dels consorcis turístics comarcals, reconeix a través de l’Instituto de Turismo Responsable (ITR), les empreses, serveis i destinacions que mostren un compromís per a la sostenibilitat i compleixen els requisits del seu manual de bones pràctiques, centrats en àmbits de canvi climàtic, medi ambient, social, economia i cultura. Aquest any, de fet, són 42 empreses les que han obtingut el segell, de les quals 14 l’han rebut per primera vegada, entre elles el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

El Baix Llobregat, un any més, suma noves empreses i ens públics distingits amb el segell Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, corroborant així la forta aposta de la comarca per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels seus serveis turístics. En total, són 42 empreses les que han obtingut el segell aquest 2021, de les quals 14 l’han rebut per primera vegada, entre elles el Consorci de Turisme del Baix Llobregat. D’altra banda, 28 entitats i empreses el renoven, segons va concloure la Taula de Sostenibilitat Turística del Baix Llobregat i l’Instituto de Turismo Responsable. Les entitats que per primera vegada reben la distinció són l’Ajuntament de Gavà, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, el Camping 3 Estrellas de Gavà, CèNTRIC gastro del Prat de Llobregat, Chelor Grupo Norisma de Castelldefels, els chiringuitos Dolce Vita, Ibiza i Iguana de Castelldefels, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, l’Hotel Campanile Cornellà, la Marisqueria Sant Boi, el Pessebre Vivent de Corbera, Som Bo Cuina Sana de Sant Boi de Llobregat i TGO autocars d’Olesa de Montserrat.

A més d’aquestes empreses distingides, actualment unes altres 45 empreses i organismes de la comarca participen en el programa per a aconseguir la distinció aquest mateix 2021. El període d’implantació va començar al passat mes de març i finalitzarà al desembre, moment en què coneixerem si han superat favorablement la implantació dels requisits i aconseguit la distinció.

El Consorci de Turisme del Baix Llobregat rep per primera vegada el segell

Entre els ens i empreses que llueixen per primera vegada aquesta distinció, s’estrena també el Consorci de Turisme del Baix Llobregat. És el reconeixement de la clara aposta per la sostenibilitat en la destinació. I és que, en el context social i econòmic actual, caracteritzat per un canvi en les motivacions i pautes de consum turístic, és una prioritat per al Consorci el desenvolupament de l’activitat turística en el territori a través d’una estratègia de turisme sostenible.

Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere

El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, que en el Baix Llobregat es gestiona a través del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, és un distintiu creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics, basat en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Un dels seus principals objectius és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora contínua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic i ambiental, així com la satisfacció de la població, dels turistes i dels visitants, i l’aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible.

El distintiu va néixer amb la principal finalitat d’implementar una gestió més sostenible i de qualitat en tots els agents d’una destinació turística, i s’adreça a totes les empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori comprometent-se amb la sostenibilitat.  

Actualment, a la demarcació de Barcelona s’han distingit més de 400 entitats, de les quals 42 són del Baix Llobregat.

17 objectius de Desenvolupament Sostenible

El Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere, és un distintiu creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics, basat en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Es tracta d’un programa que implanta una metodologia per a garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics d’una destinació, públics i privats. Aquest sistema promou la gestió sostenible de les empreses i entitats turístiques del territori de manera conjunta amb els diferents actors turístics de la destinació.

Precisament, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat és l’ens gestor encarregat de la implementació d’aquest distintiu a les empreses i entitats de la comarca, per això, rebre també el segell que certifica que com a entitat gestora compleix els objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides és la prova de la implicació real en el projecte.

En aquest pas endavant cap a la sostenibilitat, per exemple, el Consorci es compromet a motivar i a formar el seu personal amb accions formatives i de conscienciació sobre els principis del Turisme Sostenible, a promoure les bones pràctiques mediambientals i a informar sobre els avenços i actuacions sostenibles de l’entitat, entre altres accions.

I és que, un dels principals objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030 és perfeccionar la gestió sostenible, assumint els compromisos de millora contínua en tots els àmbits de la sostenibilitat: social, econòmic, cultural i ambiental, així com la satisfacció de la població, dels turistes i dels visitants, i l’aposta per un model de turisme responsable, ambientalment sostenible, socialment inclusiu i universalment accessible.

Comparteix-me:

Un nou informe alerta que l’Antàrtida s’acosta a un punt d’inflexió i demana proteccions urgents

L´Antàrtida i l´Oceà Austral que l´envolta estan experimentant anomalies de temperatura sense precedents, amb onades de calor marines més freqüents i un canvi radical en la pèrdua de gel marí,...

Puigcerdà acull la XIII edició del Congrés Europeu de Muntanya aquest mes d’octubre

Sota el lema "Dissenyant el futur de les economies de muntanya", el congrés -que tindrà lloc del 15 al 18 d'octubre- te l'objectiu de convertir en més sostenibles, resilients i...

Eliane Brum: “No es pot arrencar una part de la selva amazònica sense que tot s’alteri”

I quan diu tot, la periodista i activista brasilera vol dir TOT. Es refereix al conjunt de la selva amazònica com a hàbitat de centenars d'espècies animals, vegetals i humanes...