Descobreix el Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat de la UPC

L'expertesa en sostenibilitat contribueix activament a la construcció d’un món més sostenible, resilient i just. El Màster Universitari en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat (MCTS) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ofereix una formació interdisciplinària de referència, que integra societat, economia i medi ambient per abordar els grans reptes del desenvolupament sostenible. Aquest programa, alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, proporciona eines necessàries per liderar processos de transformació cap a un futur més equitatiu i respectuós amb el medi ambient

Un programa complet i interdisciplinari

El MCTS combina coneixements científics i tecnològics amb eines de gestió i polítiques ambientals, el que li confereix una aproximació global i integradora, S’imparteix presencialment al Campus Nord de la UPC a Barcelona, te una durada de dos anys acadèmics (120 ECTS) i ofereix la possibilitat de realitzar-lo a temps parcial en quatre anys, facilitant la conciliació amb altres activitats professionals.

El pla d’estudis inclou classes teòriques de caràcter transversal, on es treballen qüestions fonamentals sobre:

  • Canvi climàtic i transició energètica: anàlisi dels impactes ambientals, desenvolupament d’estratègies de mitigació i adaptació, així com l’ús d’energies renovables i models d’eficiència energètica.
  • Gestió sostenible de recursos i economia circular: eines per optimitzar el consum de materials i energia, reducció de residus i disseny de sistemes productius sostenibles.
  • Models de sostenibilitat urbana i territorial: el model de la ciutat dels 15 minuts, mobilitat sostenible i planificació territorial respectuosa amb el medi ambient.
  • Innovació i tecnologia per a la sostenibilitat: aplicació d’eines digitals avançades (data science, modelització matemàtica, GIS) per a la gestió eficient dels recursos naturals.
  • Polítiques ambientals i participació social: estratègies de governança ambiental, processos de presa de decisions inclusius i comunicació en sostenibilitat.

Aquestes sessions teòriques s’integren amb tallers pràctics, seminaris impartits per persones expertes, i projectes col·laboratius amb empreses i entitats compromeses amb la sostenibilitat.

Experiència pràctica i oportunitats professionals

A més de la formació acadèmica, el màster proporciona una experiència d’aprenentatge aplicada i orientada al món laboral. Les persones que el fan participen en tallers d’investigació-acció, realitzen visites tècniques a projectes innovadors, i tenen l’oportunitat de col·laborar amb organitzacions de referència com Enginyeria Sense Fronteres (ESF) o l’Observatori del Deute en la Globalització (OdG). A més, tenen l’oportunitat de participar en conferències, congressos nacionals i internacionals com el CONAMA o les Conferències del Clima de Nacions Unides (COP).

També poden realitzar el Treball de Fi de Màster (TFM) en institucions internacionals, centres de recerca de renom, empreses i institucions públiques, així com accedir a beques i programes d’intercanvi amb universitats estrangeres.

Sessions informatives

Per a les persones interessades a conèixer el Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat, durant els mesos previs a l’inici del nou curs acadèmic, s’organitzen sessions informatives en línia amb la participació de professorat i estudiantat del màster. Aquestes sessions són una bona oportunitat per conèixer en profunditat el pla d’estudis, les activitats del màster i les opcions professionals, així com per plantejar i resoldre dubtes.

Calendari sessions informatives

Més informació al web MCTS

Comparteix-me:

El saló B-Travel 2025 marca la ruta per a un turisme més sostenible i de qualitat

B-Travel, el saló de turisme organitzat per Fira de Barcelona, tanca una edició marcada pel foment i promoció d’un turisme més sostenible i de qualitat després de tres dies de...

L’orina humana, un recurs valuós com a fertilitzant per a l’agricultura urbana sostenible

La reutilització de l’orina humana permetria produir fertilitzants sostenibles per a l’agricultura urbana, amb importants beneficis ambientals. Això conclou un estudi fet per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de...

Vic acollirà una nova edició del Congrés BIT 

Aquesta 4a edició del Congrés BIT, que es celebra el 8 i 9 d'abril a la capital d'Osona, posa el focus en la valorització dels serveis ecosistèmics com a eina...