Un programa complet i interdisciplinari
El MCTS combina coneixements científics i tecnològics amb eines de gestió i polítiques ambientals, el que li confereix una aproximació global i integradora, S’imparteix presencialment al Campus Nord de la UPC a Barcelona, te una durada de dos anys acadèmics (120 ECTS) i ofereix la possibilitat de realitzar-lo a temps parcial en quatre anys, facilitant la conciliació amb altres activitats professionals.
El pla d’estudis inclou classes teòriques de caràcter transversal, on es treballen qüestions fonamentals sobre:
- Canvi climàtic i transició energètica: anàlisi dels impactes ambientals, desenvolupament d’estratègies de mitigació i adaptació, així com l’ús d’energies renovables i models d’eficiència energètica.
- Gestió sostenible de recursos i economia circular: eines per optimitzar el consum de materials i energia, reducció de residus i disseny de sistemes productius sostenibles.
- Models de sostenibilitat urbana i territorial: el model de la ciutat dels 15 minuts, mobilitat sostenible i planificació territorial respectuosa amb el medi ambient.
- Innovació i tecnologia per a la sostenibilitat: aplicació d’eines digitals avançades (data science, modelització matemàtica, GIS) per a la gestió eficient dels recursos naturals.
- Polítiques ambientals i participació social: estratègies de governança ambiental, processos de presa de decisions inclusius i comunicació en sostenibilitat.
Aquestes sessions teòriques s’integren amb tallers pràctics, seminaris impartits per persones expertes, i projectes col·laboratius amb empreses i entitats compromeses amb la sostenibilitat.

Experiència pràctica i oportunitats professionals
A més de la formació acadèmica, el màster proporciona una experiència d’aprenentatge aplicada i orientada al món laboral. Les persones que el fan participen en tallers d’investigació-acció, realitzen visites tècniques a projectes innovadors, i tenen l’oportunitat de col·laborar amb organitzacions de referència com Enginyeria Sense Fronteres (ESF) o l’Observatori del Deute en la Globalització (OdG). A més, tenen l’oportunitat de participar en conferències, congressos nacionals i internacionals com el CONAMA o les Conferències del Clima de Nacions Unides (COP).
També poden realitzar el Treball de Fi de Màster (TFM) en institucions internacionals, centres de recerca de renom, empreses i institucions públiques, així com accedir a beques i programes d’intercanvi amb universitats estrangeres.

Sessions informatives
Per a les persones interessades a conèixer el Màster en Ciència i Tecnologia de la Sostenibilitat, durant els mesos previs a l’inici del nou curs acadèmic, s’organitzen sessions informatives en línia amb la participació de professorat i estudiantat del màster. Aquestes sessions són una bona oportunitat per conèixer en profunditat el pla d’estudis, les activitats del màster i les opcions professionals, així com per plantejar i resoldre dubtes.
Calendari sessions informatives
Més informació al web MCTS
