Debat ambiental sobre la Catalunya del futur

Podem tenir una Catalunya elèctricament autosuficient? Quins models de mobilitat volem pel nostre país? Quina gestió de l'aigua podem fer? Quines polítiques territorials volem per Catalunya? Qüestions com aquesta aquestes són el punt de partida de la setmana de debats sobre medi ambient que proposa la plataforma "El país que volem" i que es fa aquests dies a l'espai ÿgora, al Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Just el dia en que el president Mas anuncia la celebració d’una consulta “diferent” a la inicialment proposada per tal de saber si la ciutadania catalana vol la independència del país o no, a l’Àgora de “El país que volem” comença una nova setmana de debats i dialegs, la tercera, i que versa sobre qëstions mediambientals. Equilibri territorial, mobilitat, sostenibilitat energètica, gestió de l’aigua…són els eixos temàtics als voltant delsquals pivoten les xerrades dels experts en un debat obert a tothom que vulgui opinar.

El primer debat és sobre l’equilibri territorial: medi urbà i medi natural,i hi participa Josep Amat Girbau, catedràtic de tecnologia de computadors de la UPC, Ramon Folch,Dr.en Biologia i socioecòleg, i  Raül  Romeva, economista, doctor en Relacions Internacionals i exeurodiputat per ICV.

El  segon debat planteja com organitzar la mobilitat i els sistemes de transport, i hi participen Pau Noy,enginyer industrial, David Balbàs, arquitecte urbanista, i Marius Navarro, geògraf.

La tercera de les trobades parteix de la pregunta “Podem tenir una Catalunya elèctricament autosuficient?” i hi participen PepPuig,doctor enginyer industrial i director d’Ecoserveis,i Marcel Coderch, enginyer en telecomunicacions, ambdós defensors de les energies renovables.

Finalment, el darrer eix de treball que es planteja a l’Àgora de “El país que volem” és com fer una gestió sostenible de l’aigua, amb Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma per la Defensa de l’Ebre, i Eloi Badia, portaveu de la plataforma “Aigua és  vida”.

“El país que volem”  és  una plataforma integrada per entitats, moviments socials i experts en diferents àmbits,  que  pretén impulsar i acompanyar un procés de dialeg obert, transversal i  no partidista per recollir propostes i idees de la ciutadania amb l’objectiu de contribuir a construir col·lectivament un país millor. El web www.elpaisquevolem,cat n’es el seu intrument principal.

Comparteix-me:

L’Amazònia i les Amazònies al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre durant uns mesos una finestra a l'Amazònia, millor dit, a les Amazònies, perquè són moltes, perquè està repartida en 9 estats, perquè...

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...