Just el dia en que el president Mas anuncia la celebració d’una consulta “diferent” a la inicialment proposada per tal de saber si la ciutadania catalana vol la independència del país o no, a l’Àgora de “El país que volem” comença una nova setmana de debats i dialegs, la tercera, i que versa sobre qëstions mediambientals. Equilibri territorial, mobilitat, sostenibilitat energètica, gestió de l’aigua…són els eixos temàtics als voltant delsquals pivoten les xerrades dels experts en un debat obert a tothom que vulgui opinar.
El primer debat és sobre l’equilibri territorial: medi urbà i medi natural,i hi participa Josep Amat Girbau, catedràtic de tecnologia de computadors de la UPC, Ramon Folch,Dr.en Biologia i socioecòleg, i Raül Romeva, economista, doctor en Relacions Internacionals i exeurodiputat per ICV.
El segon debat planteja com organitzar la mobilitat i els sistemes de transport, i hi participen Pau Noy,enginyer industrial, David Balbàs, arquitecte urbanista, i Marius Navarro, geògraf.
La tercera de les trobades parteix de la pregunta “Podem tenir una Catalunya elèctricament autosuficient?” i hi participen PepPuig,doctor enginyer industrial i director d’Ecoserveis,i Marcel Coderch, enginyer en telecomunicacions, ambdós defensors de les energies renovables.
Finalment, el darrer eix de treball que es planteja a l’Àgora de “El país que volem” és com fer una gestió sostenible de l’aigua, amb Manolo Tomàs, portaveu de la Plataforma per la Defensa de l’Ebre, i Eloi Badia, portaveu de la plataforma “Aigua és vida”.
“El país que volem” és una plataforma integrada per entitats, moviments socials i experts en diferents àmbits, que pretén impulsar i acompanyar un procés de dialeg obert, transversal i no partidista per recollir propostes i idees de la ciutadania amb l’objectiu de contribuir a construir col·lectivament un país millor. El web www.elpaisquevolem,cat n’es el seu intrument principal.