La sessió, que es planteja com una continuïtat de #50PelClima, serà retransmesa per estreaming
Després de la jornada #50PelClima, celebrada el passat 6 d’abrila a Barcelona, els promotors de la trobada, els periodistes Josep Cabayo i Siscu Baiges, president i vicepresident de l’associació SICOM, Societat i Comunicació, es van proposar donar-li continuïtat.
Per això, el grup impulsor ampliat, “vàrem decidir analitzar la llei de canvi climàtic a través dels DDHH, drets fonamentals per la vida i des d’una perspectiva de
gènere” expliquen des de SICOM. A partir d’aquí es van tornar a trobar i la nova trobada va coincidir amb la “destrossa del Tribunal Constitucional” a la llei de Canvi Climàtic.
La conclusió d’aquesta segona trobada fou que estem en “super emergència’. Per això van pensar en convocar una nova trobada i obrir-la també a la societat. És a dir, que els protagonistes fossin, a més de les persones expertes que ja van participar a la jornada #50PelClima, també la societat civil. Per això des de SICOM conviden a les organitzacions/moviments/associacions que defensen el caràcter
públic dels drets essencials (aire, aigua, alimentació, educació, sanitat, cura, medi ambient, pensions, treball/remuneració etc) a treballar de forma conjunta.
Segons els promotors “l’objectiu és, partint de la llei de canvi climàtic aprovada en el Parlament i constituïts en ‘Parla Ment Ciutadà’ reescriure, totes plegades, la llei de canvi climàtic des de la perspectiva de gènere/DDHH/drets essencials, per no haver de pagar per viure”..