Damià Calvet participa en la presentació del Green Deal del Cercle d’Economia

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha intervingut aquest dijous al Cercle d'Economia en la presentació del document Green Deal: Reptes i oportunitats en la transició cap a un model econòmic sostenible. En l'acte també han intervingut el president del Cercle, Javier Faus, la vicepresidenta quarta i Ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, i el primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

[foto]

En el seu discurs el conseller, ha incidit en la necessitat de portar a terme una transició justa cap a l’Agenda Verda que “tingui present les persones i les famílies, que impliqui a tothom, que sigui socialment transversal”. Calvet ha dit que “cal considerar el Pacte Verd europeu com una oportunitat única per impulsar una reactivació econòmica amb doble transició: digital i verda”“Empreses i governs de tot el món hem coincidit que per aconseguir una recuperació resilient de l’economia en resposta a la pandèmia s’ha de seguir aquest camí. Es requerirà doncs repensar i redissenyar l’economia, que passarà d’una economia merament reactiva en temps de crisi a una pròspera, inclusiva, baixa en carboni i que mitigui el risc de futures crisis”, ha dit el conseller.

El conseller ha afirmat que per a satisfer aquestes ambicions a curt i mitjà termini a través d’una economia circular i digital, els governs hauran d’establir una direcció de viatge comuna, estimular l’economia per promoure l’emprenedoria i fomentar oportunitats d’inversió circulars i digitals concretes per assolir les prioritats col·lectives clau. Així mateix, “caldrà fomentar la col·laboració entre el màxim nombre d’actors i sectors, ajudant a alinear estratègies i establint partenariats público-privats”.

En aquest sentit, iniciatives com els fons Next Generation van en aquesta línia. “Tenim el repte d’invertir aquests fons europeus de forma intel·ligent. Aquesta és una gran oportunitat i, a la vegada, un repte per definir conjuntament grans projectes estratègics de país que ens ajudin a articular un pla de reactivació per a Catalunya en línia amb el Pacte Verd europeu per establir una economia digital, circular i neutra en emissions”, ha dit Calvet.

En la seva intervenció, el conseller també ha assenyalat que “cap transició tindrà èxit si no està sòlidament ancorada en les ciutats i regions europees. Tenim capacitat per alinear estratègies i per definir una agenda compartida”“Hem de situar les ciutat i les regions en el centre de les polítiques de decarbonització, escoltar les seves orientacions sobre les iniciatives del Pacte Verd i els reptes als quals s’enfronten per accelerar la implementació de la transició verda”, ha reblat Calvet. 

El conseller ha tancat el seu discurs afirmant que “som conscients que estem en un moment en què tenim l’oportunitat de canviar, però els canvis mai vénen sols: cal treballar incansablement i de forma col·laborativa per aconseguir una societat més sostenible, pròspera, resilient i també justa”.

La Comissió Green Deal del Cercle d’Economia està presidida per Ángel Simón, President d’Agbar, i es va constituïr per abordar els reptes i les oportunitats de la transició energètica, la mobilitat sostenible, l’economia circular, la rehabilitació i, en definitiva, tota la indústria que es generarà els propers anys al voltant d’una economia més verda, sostenible i ecològica.

Comparteix-me:

El Govern finança la retirada de la fusta morta del bosc per minimitzar el perill d’incendi forestal

El Departament d’Agricultura està tramitant una línia d’ajuts que anima les propietats forestals a retirar la fusta morta del bosc. Amb un valor de mig milió d’euros, l’ordre de finançament...

El saló B-Travel 2025 marca la ruta per a un turisme més sostenible i de qualitat

B-Travel, el saló de turisme organitzat per Fira de Barcelona, tanca una edició marcada pel foment i promoció d’un turisme més sostenible i de qualitat després de tres dies de...

L’orina humana, un recurs valuós com a fertilitzant per a l’agricultura urbana sostenible

La reutilització de l’orina humana permetria produir fertilitzants sostenibles per a l’agricultura urbana, amb importants beneficis ambientals. Això conclou un estudi fet per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de...