Cimera de Copenhaguen

El proper mes de desembre, dins la cimera de les "Naciones Unidas sobre el Cambio Climatico", els dirigents i polítics de tot el mon es reuniran a Copenhaguen (Dinamarca) per parlar i prendrà decisions sobre quines mesures s'han de prendrà per evitar i/o mitigar l'efecte hivernacle. L´actual protocol de Kioto, caduca a finals del 2012 i cal començar a treballar per un de nou més ambicios.
 Des del Centre Andorra Sostenible s’està col·laborant en el projecte de l’organització UNICEF, a través del qual es convoca una reunió de joves a Copenhaguen el proper desembre amb la finalitat de realitzar una Cimera paral·lela a la de les Nacions Unides on es debatrà les bases per establir un nou període de col·laboració internacional a fi de trobar accions que permetin combatre els efectes del canvi climàtic.
 Amb voluntat de col·laborar en aquest projecte, hem ofert a l’organització UNICEF, que els joves que vulguin optar a realitzar aquest viatge a Copenhaguen puguin adreçar-se a les activitats organitzades des del Centre Andorra Sostenible i que s’emmarquen en l’entorn del fenomen del canvi climàtic com a problema global.
Per a més informació:www.unicef.ad
Com a prèvia a la cimera del desembre, de Copenhaguen va reunir el passat mes de juny a representants de tot el món, , en unes jornades organitzades per “Ciutats i Governs  Locals Units” (CGLU) amb la finalitat de seguir treballant per promoure el paper de les ciutats i les regions  en la lluita contra el canvi climàtic i reforçar la representació dels Governs Locals i regionals davant la comunitat internacional.
L’objectiu d’aquest encontre era adoptar una posició comú i enviar un missatge unificat als Caps d’Estat que tenen previst reunir-se el pròxim 18 de desembre a la Conferència de les Nacions Unides (COP-15), també a la capital danesa, per arribar a un acord després de Kyoto.
Diverses entitats locals i regionals han subscrit la iniciativa impulsada pel CGLU, que implica els següents compromisos:
1.Adherir-se a l’Acord Mundial de Batles i Governs Locals sobre la protecció del clima.
2.Participar a la Cimera de Copenhaguen
3.Cercar l’ajuda dels respectius governs nacionals per que reconeguin el paper de les autoritats locals en la lluita contra el canvi climàtic.
L’Acord Mundial de Batles i Governs Locals sobre la protecció del clima expressa el compromís de reduir les emissions d’efecte hivernacle de manera immediata i significativa per arribar a 2050 a una reducció global d’un 60%  en relació als nivells de 1990. Una altra de les fites marcades és la construcció d’una economia energètica sostenible amb estalvi i aplicació de tecnologies renovables i més eficients, que redueixin la dependència sobre combustibles fòssils. 
Comparteix-me:

El compost produït amb residus sòlids orgànics podria substituir el 21% dels fertilitzants industrials a l’agricultura urbana

Segons un estudi realitzat per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), els residus sòlids orgànics que la ciutadania diposita als contenidors marrons de...

La futura Llei d’Alta Muntanya vol promoure l’arrelament, nous habitatges i infraestructures

El congrés d'alta munytanya celebrat a Puicerdà ha estat l'escenari de l'anunci per part del Govern de l'aprovació de la Llei d’alta muntanya abans de la primavera...

Torna la mostra de cinema, natura i aventures ForadCamp

La població vallessana Figaró-Montmany acollirà el 26 i 27 d'octubre,una nova edició de ForadCamp, amb una nova aposta per obres on la naturalesa és protagonista, lligam, entorn o adversitat. Enguany...