Cimera de Copenhaguen

El proper mes de desembre, dins la cimera de les "Naciones Unidas sobre el Cambio Climatico", els dirigents i polítics de tot el mon es reuniran a Copenhaguen (Dinamarca) per parlar i prendrà decisions sobre quines mesures s'han de prendrà per evitar i/o mitigar l'efecte hivernacle. L´actual protocol de Kioto, caduca a finals del 2012 i cal començar a treballar per un de nou més ambicios.
 Des del Centre Andorra Sostenible s’està col·laborant en el projecte de l’organització UNICEF, a través del qual es convoca una reunió de joves a Copenhaguen el proper desembre amb la finalitat de realitzar una Cimera paral·lela a la de les Nacions Unides on es debatrà les bases per establir un nou període de col·laboració internacional a fi de trobar accions que permetin combatre els efectes del canvi climàtic.
 Amb voluntat de col·laborar en aquest projecte, hem ofert a l’organització UNICEF, que els joves que vulguin optar a realitzar aquest viatge a Copenhaguen puguin adreçar-se a les activitats organitzades des del Centre Andorra Sostenible i que s’emmarquen en l’entorn del fenomen del canvi climàtic com a problema global.
Per a més informació:www.unicef.ad
Com a prèvia a la cimera del desembre, de Copenhaguen va reunir el passat mes de juny a representants de tot el món, , en unes jornades organitzades per “Ciutats i Governs  Locals Units” (CGLU) amb la finalitat de seguir treballant per promoure el paper de les ciutats i les regions  en la lluita contra el canvi climàtic i reforçar la representació dels Governs Locals i regionals davant la comunitat internacional.
L’objectiu d’aquest encontre era adoptar una posició comú i enviar un missatge unificat als Caps d’Estat que tenen previst reunir-se el pròxim 18 de desembre a la Conferència de les Nacions Unides (COP-15), també a la capital danesa, per arribar a un acord després de Kyoto.
Diverses entitats locals i regionals han subscrit la iniciativa impulsada pel CGLU, que implica els següents compromisos:
1.Adherir-se a l’Acord Mundial de Batles i Governs Locals sobre la protecció del clima.
2.Participar a la Cimera de Copenhaguen
3.Cercar l’ajuda dels respectius governs nacionals per que reconeguin el paper de les autoritats locals en la lluita contra el canvi climàtic.
L’Acord Mundial de Batles i Governs Locals sobre la protecció del clima expressa el compromís de reduir les emissions d’efecte hivernacle de manera immediata i significativa per arribar a 2050 a una reducció global d’un 60%  en relació als nivells de 1990. Una altra de les fites marcades és la construcció d’una economia energètica sostenible amb estalvi i aplicació de tecnologies renovables i més eficients, que redueixin la dependència sobre combustibles fòssils. 
Comparteix-me:

L’emergència climàtica vista per la joventut rural

Joves rurals han mostrat els seus videos aquest divendres en un Festival del Videominut que ha acollit la UAB i que forma part d’un projecte d'alfabetització audiovisual de la Universitat...

Les sortides a la natura també necessiten full de ruta

Tant si sou persones expertes com si no, heu de planificar les visites als espais naturals i tenir molt presents les condicions meteorològiques...

Unió de Pagesos rebrà la Creu de Sant Jordi l’any en què celebra el cinquantè aniversari

El sindicat agrari rebrà la Creu de Sant Jordi el 23 de desembre. El guardó arriba coincidint amb la celebració dels 50 anys de l’organització i la presentació del llibre...
Acte central de celebració dels 50 anys d'Unió de Pagesos, al Casal de l'Espluga de Francolí, el 3 de novembre del 2024