La restauració s’emmarca en el conveni signat fa 3 anys amb els propietaris de Can Catà i que permet a les finques que es troben dins la Xarxa de Custòdia del Territori obtenir ajudes públiques per tal de millorar-les.
El regidor de Medi Ambient, Rafael Bellido, comenta que serà una intervenció “molt integrada a l’ambient i no es veuran canvis substancials perquè el que es vol aconseguir és preservar al màxim l’entorn i corregir algunes deficiències pel pas del temps”. Bellido qualifica “d’excepció” el fet que la finca de Can Catà estigui dins de la Xarxa de Custòdia, ja que, aquestes solen ser finques forestals de l’interior de Catalunya i la de Can Catà es troba al cor de l’àrea metropolitana i demostra que “la xarxa és una eina eficaç”.
Albert Sorolla, biòleg de l’empresa Naturalea, que ha elaborat el projecte, explica que es tracta de fer una intervenció en una zona que ha estat “molt ben mantinguda” i que l’objectiu és “fer una posada al dia de les dues fonts de Can Catà utilitzant tècniques que s’adaptin a l’entorn i reduint la necessitat de manteniment en el futur”. Sorolla indica que els treballs consistiran en treure de la zona els elements que no són propis de l’ambient, com ara uns bancs de pedra del Bosc Gran. També es farà un tractament als arbres per evitar que l’arbrat pugui malmetre les estructures existents a la zona i es reestructurarà el canal i la bassa.
El propietari de Can Catà, Leopoldo Gil Nebot, es mostra satisfet pel conveni signat fa 3 anys i valora molt positivament l’obertura de la finca a la ciutadania els primers i tercers diumenges de mes, en el marc del conveni. Amb aquestes obres espera “deixar molt endreçada la zona pel futur”.
Per la seva banda, el tècnic del Servei de Medi Ambient Natural del Consorci del Parc de Collserola, Oriol Soler valora positivament “una actuació que permet preservar el medi natural”.