[foto]
El document presentat és un balanç dels avenços, mancances, accions i projectes duts a termes des de la Declaració d’emergència climàtica el 15 de gener de 2020. En el moment de la redacció de l’nforme, un 66% de les accions estan en procés d’execució, un 30% ja s’han completat i un 4% no s’han iniciat. Hi ha accions a curt termini (2020), a mitjà termini (2025) i a llarg termini (2030)
A modus de resum, l’informe, que es pot veure complert a l’enllaç que trobareu a la columna de la dreta, recull que en aquest tres anys s’han fet les següents accions:
· 44,6 hectàrees més de verd a la ciutat; un nou model urbà, #SuperillaBarcelona, que prioritza les persones i la salut, i més infraestructura ciclista.
· Avança la unió del tramvia per la Diagonal, el metro és més accessible i té més freqüència i la flota de bus es renova per ser més sostenible.
· Les plaques fotovoltaiques municipals han duplicat la potència generada i l’energia que subministra l’operadora metropolitana pública Barcelona Energia ja equival al consum de 100.000 llars.
· S’estan adaptant les grans infraestructures d’aigua per reduir els riscos en episodis de pluges intenses.
· Es consolida el sistema de recollida de residus porta a porta a Sarrià i Sant Andreu, i el nou servei de recollida gratuïta de roba ja n’ha recuperat 45 tones.
· S’ha desplegat la xarxa de refugis climàtics per garantir el confort tèrmic de la ciutadania, amb 134 a l’hivern i prop de 200 a l’estiu.
L’acte ha començat amb un vídeo resum del balanç de la Declaració d’Emergència Climàtica, seguit de la presentació del document a càrrec de la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat Janet Sanz, i del regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica Eloi Badia. A continuació hi ha hagut una intervenció artística a càrrec de la cantautora Birch i de la violoncelista Irene Romo i ha continuat amb la presentació de diverses càpsules climàtiques sobre economia circular, a càrrec d’Enric Tello, catedràtic del Departament d’Història Econòmica, UB, de metabolisme urbà. de Gara Villalba, professora del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental i investigadora de l’ICTA-UAB, i de transformació urbana. amb Xavi Matilla, arquitecte en cap, Ajuntament de Barcelona
[foto]