Arriba la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Amb el lema ·Fes salut. Mou-te de manera sostenible" la Setmana del 2021 vol incidir en quatre temes: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19. No és una coincidència que la salut mental sigui un tema prioritari, ja que la Setmana Europea de la Mobilitat vol centrar-se en l'estreta relació que hi ha entre la salut mental i la mobilitat urbana, un tema que ha esdevingut especialment important durant la pandèmia. Un altre punt prioritari és la salut física, que inclou l'impacte de la contaminació acústica i atmosfèrica, i els beneficis que té una mobilitat activa. En l'àmbit de la seguretat en el transport volem destacar millores recents en la seguretat, la integració de persones amb mobilitat reduïda i l'aplicació de mesures de seguretat viària a l'entorn urbà. També es vol destacar la resposta de les administracions davant la COVID-19, i centrar-nos en els aspectes positius de la pandèmia en la mobilitat urbana i la importància de restablir la confiança en el transport públic.

[foto]

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Objectius de la Setmana de la Mobilitat

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

20 anys de la Setmana Europea de la Mobilitat

A nivell Europeu, aquest any se celebren dues dècades de campanyes que continuen donant suport a iniciatives locals en els seus esforços per fer les ciutats més segures, verdes, inclusives i accessibles. Durant aquests anys, s’hi han implicat, a banda dels municipis, moltes administracions, ONG i empreses que han ajudat a encaminar-nos cap a una mobilitat cada cop més sostenible.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...