El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya compleix 20 anys

El desembre del 1998 es va crear el Consell Assessor per al Desenvolupament com un organisme vinculat al Departament de la Presidència de la Generalitat. El CADS té com a finalitat assessorar el Govern de Catalunya en relació amb les polítiques i actuacions que tinguin incidència sobre el desenvolupament sostenible. Els informes, emesos a sol·licitud del conseller/a del Govern competent per raó de les matèries respectives o per iniciativa pròpia, són l?instrument principal a través del qual el CADS exerceix aquesta funció.Els informes del CADS són elaborats i aprovats d?acord amb la normativa sobre òrgans col·legiats de la Generalitat de Catalunya i no tenen caràcter vinculant.
El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS) és l’òrgan d’assessorament estratègic del Govern de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de la sostenibilitat, tasca que desenvolupa a través de la consulta i la participació d’experts i de la societat civil.
elcads-image1
Creat l’any 1998 a través del DECRET 11/1998, d’1 de desembre (DOGC Núm. 2784 – 11.12.1998), té com a referent la resolució 679/V del Parlament de Catalunya, que instava el Govern de la Generalitat a crear un consell assessor en matèria de medi ambient, de caràcter consultiu, amb participació de persones de reconegut prestigi.

El CADS està integrat per un president i 15 consellers/es (un dels quals exerceix com a vicepresident/a). Els seus presidents han estat el Sr. Pere Duran Farell (1998-1999), el Dr. Gabriel Ferraté i Pasqual (1999-2012) i el Sr. Ferran Rodés i Vilà (des de març de 2012). Els membres del CADS són persones de reconegut prestigi en l’àmbit acadèmic, institucional i empresarial, que reben el suport d’un cos tècnic integrat per professionals de la sostenibilitat.

Les tasques del CADS també fan un especial èmfasi en la difusió dels valors ambientals i el foment de la cultura de la sostenibilitat en la societat catalana. El CADS té la voluntat de contribuir a la reflexió sobre les condicions que fan possible que la cultura de la sostenibilitat impregni la societat catalana i els processos de presa de decisions, amb l’objectiu que la sostenibilitat esdevingui un element bàsic del capital social del nostre país.

Comparteix-me:

S’aprova una actualització del Pla Nacional Integrat d’Energía i Clima 2023-2030

El Consell de Ministres d’aquest dimarts ha aprovat l’actualització del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) pel periode 2023-2030, que aspira a millorar l’autonomia estratègica de l’Estat rebaixant la...

El Govern presenta un pla per fer front a la sequera a la zona del Priorat 

Es tracta del PRUS (Pla de Resposta Urgent contra la Sequera) i compta amb més de 70 milions en ajudes. També s’acceleren en més d’un any els treballs de la...

El port de la Ràpita fa un pas més per ser un port verd

L’acció del port de la Ràpita s’emmarca en el Dia Mundial de la Neteja, que se celebra aquest 20 de setembre. Es tracta de la neteja del fons marí del...