Però, com trobar una feina més verda? A l’altra banda de l’Atlàntic comencen a sorgir directoris específics de llocs de treball verds i materials divulgatius que aporten consells per trobar una feina més “verda” . Al nostre país, iniciatives com el Programa Empleaverde fan que aquest objectiu estigui una mica més a prop, amb projectes de formació gratuïta als professionals en àrees que el món necessita. S’estan formant milers de persones, en línia o presencialment, en sectors com l’agricultura ecològica i la comercialització de productes ecològics, la producció sostenible de plantes aromàtiques i medicinals, o la silvicultura sostenible. S’aixopluguen iniciatives d’instal·lació d’energia solar fotovoltaica a terrenys recuperats o plans de capacitació i emprenedoria a zones rurals, que pretenen frenar la pèrdua de població del camp i mantenir la biodiversitat. La llista continua, amb
programes de formació a petites i mitjanes empreses en la prevenció de residus i el seu reciclatge dins de la mateixa empresa, o d’altres adreçats a la gestió de l’aigua o l’eficiència energètica. Els cursos de formació en la instal·lació d’energies renovables que des de fa anys s’oferten des dels serveis d’ocupació públics són una altra de les oportunitats disponibles. I l’anomenada eco-innovació i la creativitat dels emprenedors, també poden propiciar una renovació en clau ambiental del teixit empresarial, beneficiosa en tots els sentits.
En el moment actual, poques coses podrien tenir una repercusió més gran que una aposta massiva personal o a nivell d’empresa per un reciclatge laboral en verd.