Fira Natura, saludable per a les persones i la natura

En l'any 99 en Ipcena varem decidir emprendre un projecte, que ni nosaltres mateixos haguéssim pensat mai que arribaria tant lluny, i faria tanta escola com la que ha fet Fira Natura. Van donant fruits les llavors sembrades fa temps, i van fent descobrir a molta gent la importància vital que té la nostra cura en el consum de productes personals, siguin d'alimentació o serveis, de procedència respectuosa amb el medi ambient i alhora amb la salut de les persones, garantint així que el cicle de la vida continuï, sense ficar en risc el nostre futur i el dels nostres fills.
Joan Vazquez i Mendieta
Secretari Generral d’IPCENA

Aquest any Fira Natura es realitza del 8 al 10 d’abril arribant a la seva tretzena edició, i gràcies a la il·lusió i l’esforç de la gent i col·laboradors d’Ipcena, s’ha aconseguit situar-la en el segon lloc més important de les fires ambientals de Catalunya.

Fidel al nostre compromís social, el divendres 8 d’abril, Fira Natura obre les portes a les 17 hores de la tarda de forma gratuïta a tothom, i a les 18 hores es realitza l’acte de presentació de la XIII edició a càrrec d’Arcadi Oliveres, economista i president de Justícia i Pau, un infatigable defensor dels drets de les persones i els països en vies de desenvolupament, que ens ajudarà a obrir més els ulls davant de la multitud d’injustícies socials que passen al nostre entorn més immediat i més enllà de casa nostra .

A Fira Natura hi trobarem més de 100 projectes d’empreses, moviments socials i institucions, que ens mostraran els productes que habitualment trobem en la nostra societat, però amb l’exigència i garantia de ser el màxim de saludables i respectuosos amb el medi ambient i la qualitat de vida de les persones. Per això, exigim als nostres expositors de productes alimentaris la garantia que acrediti que tingui certificat ecològic, assegurant així que siguin saludables ja que han estat produïts sense compostos químics ni maltractaments estressants, essent alhora respectuosos amb el medi ambient. A més, del sector d’alimentació ecològica, també estan presents altres com el de les energies renovables, bioconstrucció, higiene i salut natural, tèxtil i calçat, tecnologies ambientals, artesania, llibreria, turisme rural, ong’s i administracions.

És una fira plena d’activitats, amb més de 60 actes a un ritme de 2 activitats per hora, repartides en varis espais on es realitzen tallers, projeccions, conferències, degustacions i exposicions. Amb l’objectiu de fer més assequible i confortable l’assistència dels visitants, trobem el biorestaurant i ecobar, on tant sols es serveixen productes amb certificació ecològica. A més, amb la finalitat que els pares i mares puguin participar en activitats, s’han generat l’espai de jocs recreatius pel públic juvenil i la ludoteca o guarderia d’infants. A la fira també es compta amb una guarderia de gossos, la qual cosa és un servei únic en contexts firals internacionals.

Aquest any Fira Natura ofereix un ventall de propostes exteriors al pavelló i d’accés gratuït al públic, on es podrà gaudir el dissabte d’un mercat de fruita i verdura ecològica de preus assequibles i fet pels propis productors, una pizzeria i un forn ecològic. I pel públic infantil i juvenil hi haurà també un inflable gegant sobre el reciclatge, i el diumenge un mercat d’intercanvi d’articles personals, a més de disposar d’una atracció infantil ambiental.

Fira Natura és també pionera en l’aplicació d’uns rigorosos compromisos ambientals, reflectint- ho en el muntatge i la gestió de tota la fira. Ja sigui utilitzant la moqueta feta a base de paper (cel·lulosa totalment reciclable), coberteria reutilitzable a l’ecobar i al biorestaurant, la recollida selectiva dels residus, i ser la primera fira catalana en declarar-se lliure de bosses de plàstic, adherida a la campanya Catalunya Lliure de Bosses. En definitiva, una fira per gaudir-la amb tots els sentits.

Comparteix-me:

L’Amazònia i les Amazònies al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre durant uns mesos una finestra a l'Amazònia, millor dit, a les Amazònies, perquè són moltes, perquè està repartida en 9 estats, perquè...

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...