Uns 400 centres participen al II Fòrums de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya

Prop de 400 centres educatius de tot Catalunya participen des de demà en els II Fòrums de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, la XESC, aquest any sota el lema "La comunitat educativa com a transformadora del territori". Són trobades territorials on alumnes i professors comparteixen experiències, propostes i idees entorn a la d'educació per a la sostenibilitat a l'escola i, per extensió, al territori. Enguany s'espera la participació d'unes 2.000 persones.

La primera trobada es fa aquest dimecres dia 16 al teatre-auditori de Sant Cugat del Vallès, amb la participació, en la cloenda, de la directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà. Se’n faran també a l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Vic, Manresa, Girona, Juneda, Mataró, Cambrils, el Vendrell i Sant Carles de la Ràpita.

Els objectius d’aquestes trobades són :
· L’intercanvi d’experiències entre el professorat i l’alumnat dels centres educatius que formen part de la xarxa.
· Que el professorat conegui bones pràctiques d’educació per a la sostenibilitat a l’escola i debatre sobre els criteris que ha de tenir una actuació transformadora del territori.
· Promoure la relació entre l’alumnat i el professorat dels centres educatius.
· Implicar-se en la millora de l’entorn on es realitza el fòrum, amb una acció.

Des de fa més de 10 anys, tant la Generalitat de Catalunya -a través del Programa Escoles Verdes- com diferents ajuntaments -a través d’Agendes 21 escolars o Programes d’educació ambiental- impulsen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa.

Tots aquests programes tenen objectius coincidents. Per això, la Generalitat de Catalunya i un grup d’ajuntaments han acordat cooperar a fi que, mitjançant la coordinació i la suma d’esforços, aquestes iniciatives ambientals adreçades a la comunitat educativa es beneficiïn d’aquesta col·laboració institucional.

En aquest marc neix, l’any 2009, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d’escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya. Actualment, a Catalunya hi ha 1.146 escoles que formen part de la XESC.

Aquestes fòrums estan organitzats per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb els ajuntaments de les localitats membres de la XESC.

Comparteix-me:

Els incendis de la Segarra, qualificats de sisena generació pels bombers, han provocat 2 morts

Els incendis declarats aquest primer dia de juliol als municipis de Sanahuja i Torrefeta i Florejacs, a la Segarra, i que afecten també les comarques de la Nogera i l'Urgell...

Simon Stiell tanca la conferència del clima de Bonn demanant més implicació, més rapidesa i més justicia

"Hem d'anar més enllà, més ràpid i de manera més justa". Amb aquestes paraules el Secretari Executiu del Canvi Climàtic de les Nacions Unides Simon Stiell començava el discurs de...

El darrer número de la revista Vallesos rememora lluites ecologistes dels dels anys 70 a les comarques del Vallès

La revista-llibre Vallesos rememora lluites ecologistes dels dels anys 70 sobre espais emblemàtics del Vallès com Gallecs, els parcs de Sant Llorenç i el Montseny o el Quart Cinturó...