Trobada transfrontera dels diferents espais naturals dels Pirineus

Hi han participat representants de regions i països de l'àmbit de la serralada pirinenca per a formar una xarxa per a coordinar la preservació del patrimoni natural i desenvolupar socioeconòmicament aquests territoris de muntanya i la seva població.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha acollit ahir i avui, a la seu del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a Bagà (Berguedà), unes Jornades tècniques per a la creació de la Xarxa d’Espais Naturals dels Pirineus.

En aquesta trobada hi ha participat tècnics i responsables dels diferents espais naturals protegits de diverses regions de França, d’Andorra i deCatalunya. País Basc, Aragó i Navarra no han pogut estar presents en aquesta reunió, tot i la seva participació en el projecte.

Els resultats d’aquestes jornades tècniques han de permetre avançar en la constitució d’aquesta Xarxa d’Espais Naturals dels Pirineus, que impliqui els diferents espais i els seus equips gestors. Aquest treball al llarg de tota la serralada pirinenca en conjunt possibilitarà garantir la preservació del valuós patrimoni natural, agropastoral i cultural, a la vegada que esdevingui una oportunitat per al desenvolupament socioeconòmic d’aquests territoris de muntanya i la seva població.

L’acte de benvinguda ha estat presidit pel president de la Junta Rectora del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Joan Pous Porta, que ha volgut destacar la importància de difuminar les fronteres per a treballar conjuntament en el projecte comú que és Europa, en aquest cas a favor del patrimoni natural. El president de l’esmentada Junta Rectora ha reivindicat també l’orgull dels pirinencs de pertànyer a un territori feréstec, però alhora que té en el patrimoni natural un dels seus actius més importants que cal preservar i potenciar com a motor de desenvolupament socioeconòmic d’aquestes valls.

Al llarg d’aquests dos dies s’han realitzat reunions conjuntes de coordinació del projecte. Una de les decisions adoptades ha estat unificar els grups de treball de Biodiversitat i Agroambiental, atesos els molts temes i objectius coincidents i la integració d’ambdues temàtiques. D’altra banda, també s’ha desenvolupat els treballs del segon grup dedicat al Turisme sostenible i ús públic d’aquests espais protegits.

Comparteix-me:

El Centre en Resiliència Climàtica i la plataforma Nactiva s’uneixen per treballar en la regeneració del Delta de l’Ebre

La plataforma col·lectiva per a la protecció i regeneració del capital natural al Mediterrani Nactiva i el Centre en Resiliència Climàtica han segellat una aliança estratègica per posar en marxa...

Els ajuts als ramats es mantindran durant quatre anys per afavorir l’acció de la pastura en una mateixa zona

Per primera vegada, els ajuts als ramats per mantenir el sotabosc, reduir el risc d'incendis i afavorir les pastures, seran per un període de quatre anys consecutius, a fi de...

Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia aquest 2025

Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia aquest any 2025. De fet és la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic...