Tens alguna idea innovadora per impulsar l’economia circular i la gestió sostenible?

Organitzada per Ecoembes i el seu centre d'innovació en economia circular TheCircularLab, la iniciativa Circular University Challenge està dirigida a estudiants de qualsevol titulació que vulguin presentar solucions innovadores per reciclar més i millor, i perquè els envasos siguin més sostenibles.

El projecte Circular University Challenge està dirigit a estudiants de qualsevol titulació que vulguin presentar, individualment o en grup, solucions innovadores que impulsin l’economia circular. Els participants rebran formació en eines d’innovació, a més de desenvolupar competències de treball en equips multidisciplinaris.

Sobre què tracta la convocatòria?
S’han llençat dos reptes concrets:

  • Com aconseguir que els ciutadans reciclin més i millor?
  • Com millorar el disseny dels envasos perquè siguin més sostenibles, es reciclin millor i incorporin materials reciclats?

Quan m’hi puc inscriure?
El termini d’inscripció ja està obert. A la dreta, trobareu l’enllaç per poder-vos-hi apuntar, tant de manera individual, com en grup.

Com funciona?
Durant la primera fase del projecte, que durarà vuit setmanes, els participants hauran de presentar les seves idees perquè puguin ser avaluades. Un equip de cada universitat passarà a la segona fase, que també tindrà una durada de vuit setmanes. En aquesta segona fase es desenvoluparan les idees seleccionades i es faran prototips. En un concurs final, a Logronyo, s’exposaran els resultats dels equips finalistes i s’elegirà l’equip guanyador.

Organitzat per Ecoembes, el seu centre d’innovació en economia circular TheCircularLab i el Campus Iberus, a la UAB el projecte està promogut per la CORE en Ciutats intel·ligents i sostenibles i els UAB Open Labs, i compta amb el suport del Parc de Recerca UAB.

Comparteix-me:

El saló B-Travel 2025 marca la ruta per a un turisme més sostenible i de qualitat

B-Travel, el saló de turisme organitzat per Fira de Barcelona, tanca una edició marcada pel foment i promoció d’un turisme més sostenible i de qualitat després de tres dies de...

L’orina humana, un recurs valuós com a fertilitzant per a l’agricultura urbana sostenible

La reutilització de l’orina humana permetria produir fertilitzants sostenibles per a l’agricultura urbana, amb importants beneficis ambientals. Això conclou un estudi fet per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de...

Vic acollirà una nova edició del Congrés BIT 

Aquesta 4a edició del Congrés BIT, que es celebra el 8 i 9 d'abril a la capital d'Osona, posa el focus en la valorització dels serveis ecosistèmics com a eina...