SOSPenedès presenta 1.222 al·legacions al Departament de Territori i Sostenibilitat en contra del polígon logístic de St. Marçal – Cal Vies

Les accions que han iniciat tenen com a objectiu rebutjar el projecte del nou polígon logístic de Sant Marçal - Cal Vies de 130 hectàrees (espai afectat), rebutjar la implantació de la logística al Penedès, demanar una moratòria urbanística fins que no s?el.labori el Pla Territorial Parcial de la Vegueria Penedès i que aquest pla Territorial sigui participatiu i consensuat amb els moviments socials.També reclamen que la Vegueria Penedès esdevingui una Regió Agroalimentària, que ofereixi productes de proximitat, de qualitat o ecològics, a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona..

[foto]

La nova plataforma ciutadana SOSPenedès, està per formada per la plataforma No Fem el CIM, la plataforma ProVegueria Penedès, el GEPEC, el Col·lectiu Bosc Verd, el GEVEN, els Ecologistes de Catalunya. Ha rebut el suport en la campanya de presentació de les mocions als ajuntaments i la presentació d’al·legacions al projecte, de l’Associació Qalidès (associació composada per 14 cellers del Penedès), de CEPvi, dels partits polítics d’ERC, la CUP i Vilafranca en Comú (VeC) i l’oposició al projecte de Corpinnat (associació composada per 9 cellers del Penedès). SOSPenedès té la intenció d’arribar a tot l’entramat associatiu de la Vegueria i a la ciutadania en general

Des de SOS Penedès, que han recollit 1222 al:legacions individuals al projecte de polígon logístic de San Marçal-Can Vies, han emès el següent comunicat:

Durant els propers mesos es seguiran recollint i presentant al·legacions per visualitzar que la ciutadania penedesenca no vol la logística al Penedès i per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat que faci seves les nostres reivindicacions. També volem recalcar la poca transparència del Departament, per realitzar el període d’exposició pública de l’Avanç del pla del polígon logístic durant els mesos de juliol, agost i setembre, que són els mesos d’estiu i de la verema al Penedès.

 
Les diferents entitats de SOSPenedès també hem presentat al·legacions al projecte, així com també les formacions polítiques d’ERC, la CUP, Vilafranca en Comú i també l’associació Qalidès, formada per 14 cellers també han presentat al·legacions.

 – Hem creat una web de SOSPenedès amb tota la informació. Hem recollit 399 signatures digitals al change.org.

 
 Estem presentant la moció als diferents ajuntaments i Consells Comarcals de la Vegueria, amb les demandes de SOSPenedès, per a la retirada del projecte i la moratòria urbanística.

 – Els ajuntaments que ja han aprovat la moció són: Vilafranca del Penedès, Olesa de Bonesvalls, Pacs del Penedès, San Cugat Sesgarrigues, Guardiola de Font Rubí, Gelida, Sant Llorenç d’Hortons i Santa Margarida i els Monjos. De moment, un total de 8 ajuntaments.

 Els ajuntaments que no han aprovat la moció són: L’Arboç (amb el vot de qualitat de l’alcalde del PSC) i Vilobí del Penedès (PSC). Un total de 2 ajuntaments.

 Durant les properes setmanes es debatrà la moció als següents ajuntaments: Castellví de la Marca, Sant Quintí de Mediona, Olèrdola, Mediona, Torrelavit, El Vendrell, Banyeres del Penedès, El Pla del Penedès, Sant Pere de Riudebitlles, Subirats, Vilanova i la Geltrú…

  Propers actes informatius.

 Presentació del projecte de Regió Agroalimentària del Penedès: dijous 10 d’octubre, a les 19:20 hores a la sala d’actes del Museu Deu de El Vendrell.

 Presentació del projecte de Regió Agroalimentària del Penedès: el proper divendres 18 d’octubre, a les 7 de la tarda, a Guardiola de Font-rubí.

 També es realitzaran altres actes als municipis de Castellet i la Gornal, Vilafranca, Igualada, Banyeres, Vilanova, Bonastre, etc.

* Regió Agroalimentària

La nostra proposta de Regió Agroalimentària, és una aposta per donar un objectiu concret i definit per al futur de la Vegueria Penedès. Volem tenir identitat pròpia i que la planificació urbanística tingui un lligam amb seu entorn forestal, espais naturals, agrícola, pesquer, enoturístic, les nostres platges, l’agroindústria…

 Volem fomentar, consolidar i ampliar els sectors agroalimentaris existents amb l’etiqueta de proximitat, qualitat, integrat o ecològic, per subministrar aquests productes a les dues àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Volem donar valor al que elaborem, conreem o pesquem com l’oli, el vi, el cava, la fruita, les hortalisses, les plantes medicinals, els ametllers o els productes derivats de l’agricultura de secà, el peix del port de Vilanova i el sector textil d’Igualada.

 Volem conviure amb l’enoturisme  i el turisme de platja, perquè ens cal garantir la interrelació amb l’interior de la Vegueria Penedès, amb propostes conjuntes i pensades des del litoral i des de l’interior. Una bona interrelació de tot el Penedès ens permetrà fer una planificació urbanística més respectuosa amb l’entorn. Si volem planificar el territori des de la proximitat i sense interferències metropolitanes cal que prenguem la iniciativa i dir quin Penedès volem. 

Comparteix-me:

Unes 200 espècies vegetals floreixen fora de temporada a Catalunya

Més de 200 espècies de plantes de 138 municipis catalans han florit quan no els tocava durant el darrer any i preferentment a les comarques del Tarragonès, el Baix Empordà...

L’oceà Àrtic s’està “atlantificant” a causa del canvi climàtic

L’expedició internacional Biodiversidad Global de Calcificadores Planctónicos Marinos (BIOCAL), encapçalada per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), ha aportat noves evidències sobre un...

Risc per fortes ventades a les comarques del sud de Catalunya

Protecció Civil activa l'alerta del Pla VENTCAT davant la previsió de fort vent dimecres gairebé a tota la meitat sud de Catalunya. L'episodi pot comportar ratxes de 72 km/h. Es...