Sobreviure sense generar residus, o gairebé

Cinc families catalanes van acceptar el repte de viure un mes sense generar cap mena de residu i val a dir que, tot i que no ho han aconseguit del tot, estan en el camí. Aquesta és la valoració que fa Rezero, entitat promotora de l'experiència d'aquest intent de viure sense generar residus en el que hi han participat cinc tipologies diferents de families de diferents ciutats i pobles de Catalunya. Les families, que previament havien comptabilitzat els residus que havien generat, van rebre un kit i consells de Rezero a modus d'ajut i van encarar el repte: 30 dies intentant no generar residus. L'experiència ha estat enregistrada en una websèrie, Objectiu Rezero, de la qual s'ha fet públic el pilot. La resta, a principis del 2018.

[foto] 

Cinc famílies van acceptar el repte de no produir residus en 30 dies i van protagonitzar una websèrie on-line de la qual se n’ha presentat el pilot. Segons Marta Beltran, Directora de Projectes de Rezero, l’objectiu ha estat “visibilitzar la gent que des de l’anonimat està fent intents per evitar al màxim la generació de residus”. Amb aquest projecte “hem vist que tu ho facilites una mica, esprodueixen canvis molt importants”. “El zero residus no s’ha aconseguit”, afirma Beltran, “però l’objectiu era fer passos, i en aquest sentit s’han fet canvis importants.

Amb la websèrie Objectiu Rezero, que és l’eix central de la campanya #JoSocCoco, Rezero vol amplificar les experiències positives de les persones individuals, connectar-es entre sí i posar-les en valor.

Rezero, entitat sense ànim de lucre que lluita des de fa una dècada per canviar el model de producció i consum cap al ‘residu zero’ en col·laboració amb agents socials i econòmics del país.

Amb Jo Soc Coco, Rezero segueiz  realitas quotidianes per difondre els valors i la informació pràctica sobre l’estil de vida residu zero d’una manera positiva i empàtica. Es vol empoderar i capacitar la ciutadania envers la reducció de residus i la reutilització.

La campanya compta amb la col·laboració de l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, així com el suport de les empreses i entitats MOONCUP, Roll’eat, Valira,
Bitsybags, ADZNadons, Ecoreciclat i la cooperativa Opcions.

Un experiment social en forma de websèrie
Cinc famílies catalanes han acceptat el repte Objectiu #Rezero en 30 dies, una experiència pionera que trasllada a la pantalla en forma de websèrie la productora FORMA I&M.

En els 30 dies del repte han evitat embolcalls i envasos d’un sol ús, han planificat la compra setmanal en comerços a granel i dissenyaran accions d’aprofitament alimentari. La substitució de productes envasats o d’un únic us en la seva higiene, cuina i neteja domèstica tenen clars i immediats efectes positius a nivell econòmic, social, mediambiental i per la salut de les cinc famílies.

El pilot de la websèrie es pot veure a l’enllaç d’aquesta plana i a partir de l’any vinent es podran seguir els capitols al canal Youtube de Rezero.

Comparteix-me:

El biòleg Carlos M. Herrera, guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d’Ecologia

El conegut biòleg sevillà Carlos M. Herrera, ha estat el guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d'Ecologia que atorga anualment el govern de la Generalitat de Catalunya. El jurat ha...
Fotografia de Carlos Herrera

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....