Reivindíquen l’ús públic de la platja de s’Agaró

Un grup de banyistes denúncia l'ús privatiu de les platges de Sant Pol en contra de la ocupació d'hamaques a primera línia de mar, i reparteix paperetes amb lema: Banyista, ocupa el teu espai!! Després d'una petita revolta del passat cap de setmana la concessionària del servei d'hamaques n'ha disminuït la quantitat i ampliat la distància respecte el mar per tal de complir la normativa.

Desenes d’hamaques buides ocupant tota la primera línia de la platja de Sant Pol, a S’Agaró, van indignar un grup de banyistes aquest diumenge 10 d’agost.

La filera de gandules a les 9h del matí resseguia tota la primera línia de costa des del club nàutic fins al Racó de Sant Pol, deixant, amb prou feines, un espai d’un parell de mestres cada vint d’ocupats, per passar a peu fins l’aigua. La normativa indica que aquestes instal·lacions de temporada no permanents, no solament han de respectar una franja lliure de 6 metres a comptar des d’on arriba l’aigua en plenamar, sinó que cada renglera ocupada ha d’anar seguida d’una renglera lliure d’igual o major llargada. Cap de les dues condicions s’ha estat respectant els últims dies a S’Agaró. Diversos banyistes informen que no és que sigui habitual, si no que és norma de cada dia.

Els banyistes es revolten
Diumenge al migdia, però, un grup de banyistes va decidir posar fre a aquesta pràctica retirant, de la primera fila, unes quantes de les gandules que portaven més de 3 hores desocupades. Aquesta petita revolta va comportar una situació tensa amb el personal que gestiona el servei després que aquest retirés de mala manera les joguines i tovalloles d’una família per tornar a col·locar les hamaques buides a primera fila. La policia local va presentar-se a petició d’aquesta, i va intentar esclarir si la situació era legal i com havia de procedir tant el concessionari del servei d’hamaques, com els banyistes davant el que consideren un abús en l’ús privatiu amb ànim de lucre d’un espai públic.
La platja, un espai prou públic?
«Els usuaris de les platges catalanes han de ser conscients que són un espai públic i que tenen dret a reclamar-ne el seu lliure ús» afirmava aquest dilluns Laia López, una de les banyistes afectades, mentre repartia entre els usuaris uns fulls on s’explica la normativa de la Llei de Costes pel que fa aquesta situació, i insta els usuaris a «ocupar el seu espai» en una clara al·lusió al caràcter públic de la platja.
El concessionari «es fa enrere»
Després de la petita revolta del diumenge els usuaris han pogut comprovar com aquest dilluns la quantitat d’hamaques exposades a primera hora era notablement menor que la setmana anterior. La majoria havien estat desplaçades enrere, però encara n’hi havia algunes que no respectaven la franja de 6 metres preceptiva. Entre els banyistes encara es percebia una certa desconfiança i afirmen que es mantindran alerta tot l’agost vist el poc control que té l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols sobre la situació.
Comparteix-me:

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...

Unes 200 espècies vegetals floreixen fora de temporada a Catalunya

Més de 200 espècies de plantes de 138 municipis catalans han florit quan no els tocava durant el darrer any i preferentment a les comarques del Tarragonès, el Baix Empordà...