[foto]
En motiu de la diada de Sant Jordi, us oferim una petita ressenya d’alguns llibres: dues novetats (Plastic detox i Vivir sin pllàstico), dos llibres cientifics (La memoria secreta de les fulles, Sensibilidad e inteligencia en el mundo vegetal),i un de filosòfic (“Dark Ecology”).
Plastic detox, del naturalista i divulgador ambiental José Luís Gallego (Barcelona, 1964), és una mena de guia per evitar el plàstic quan anem a comprar, quan som a la cuina o al bany, en els armaris, a les oficines, a l’escola, quan fem esport, etc…
Sobre com viure sense plàstic hi ha encara un altre llibre recomanable: Vivir sin plàstico, de Patricia Reina i Fernandeo Gómez, autors del blog vivirsinplastico.com. El llibre és un recull d’experiències i idees per viiure sense plàstic, que es completen amb l’explicació dels perjudicis que suposa el plàstic pel planeta.
De la geoquímica i geobiòloga de la Universitat d’Oslo Hope Jahren (Austin, Minnesota, 1969), recomanem la seva primera novel·la, La memoria secreta de les fulles, el relat autobiogràfic d’una vida dedicada a la ciència que ens mostra la ciència, la vida, la natura i les plantes des d’una perspectiva apassionadament diferent.
Del neurobiòleg vegetal Stefano Mancuso (Itàlia, 1971) recomanem Sensibilidad e inteligencia en el mundo vegetal, un llibre escrit juntament amb la periodista científica Alessandra Viola Mancuso i traduit al castellà per David Paradela López. Una obra, basada en la ciència i l’experimentació de Mancuso, que vol probar que les plantes són inteligents i sensibles.
Del filòsof anglès i creador del concepte “Dark Ecology”, Timothy Morton (Regne Unit, 1968), recomanem precisament el llibre que porta aquest títol Dark Ecology o Without nature. Morton, que amb el seu llenguatge àcid i irònic, proposa repensar la visió de l’ecologia, l’antropocentrisme i l’art, i deconstruir la crisi de l’antropocè, introduint nous conceptes que ell anomena hiperobjectes.