Sis nous trams de Bicivia contribuiran a promocionar l’ús de la bicicleta a l’AMB

Un dels projectes de l'ÿrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per impulsar l'ús de la bicicleta entre la ciutadania són les anomenades Bicivia. Es tracta de 28 projectes metropolitans de xarxa pedalable que permeten superar infraestructures i barreres territorials i que han de suposar una inversió total de 31.780.705 euros, dels quals una part seran aportats, en diferents fases, pels Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), segons el conveni que AMB i Generalitat de Catalunya van signar el 2017.

[foto]

Els Fons FEDER aporten 2,1 milions d’euros per construir sis nous trams de Bicivia

La subvenció de 2,1 milions d’euros del FEDER, ja compromesa, permetrà executar, entre aquest any i el 2023, sis nous trams de Bicivia “que facilitaran la connectivitat entre Barcelona ciutat i els àmbits Besòs i Llobregat, superant barreres territorials com ara rius, infraestructures viàries o vies de ferrocarril”, segons s’afirma en un comunicat de premsa de l’AMB. El cost d’aquestes actuacions és de 5.842,041 € (IVA inclòs), diners aportats pels fons FEDER, l’AMB i els ajuntaments.

Els projectes a executar
Els sis nous trams de Bicivia que s’habilitaran ara són:
-Sant Mateu d’Esplugues de Llobregat amb la Diagonal de Barcelona: Es tracta del segon tram d’aquesta via que ha de completar la connexió entre Esplugues de Llobregat i Barcelona per la part alta de la Diagonal. El tram passarà per darrere dels complexos esportius de la Universitat de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.
-Connexió entre Barcelona i Sant Adrià del Besòs a través del Pont dels Passadors: Aquest tram es considera fonamental per connectar el carrer Guipúscoa de Barcelona amb el carrer Pi i Maragall de Sant Adrià del Besòs. Ha de permetre superar la Ronda Litoral i el riu Besòs.
-Rambla Fondo de Santa Coloma de Gramenet: Es tracta d’una petita actuació que completarà l’eix ciclista entre Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Badalona.
-UAB fins a Badia del Vallès: Permetrà la connexió de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb l’estació de tren de Barberà del Vallès. El tram superarà les barreres naturals d’un bosc que té un desnivell de més de 40 metres, el riu Sec i l’autopista C-58.
-Carrer Àngel Guimerà entre Esplugues de Llobregat i Sant Joan Despí: Aquest tram ha de facilitar les connexions internes entre aquests dos municipis del Baix Llobregat. Per poder executar-lo és necessari expropiar o que es cedeixin terrenys.
-Carretera de Rubí i autopista AP-7: Aquest tram ha d’unir la carretera de Rubí amb l’avinguda Lluís Companys de Sant Cugat del Vallès superant l’autopista AP-7. Igual que el tram anterior aquí també caldrà l’expropiació o cessió de terrenys.

Més de 500 km exclusius per a bicicletes
La Bicivia, que quan s’hagi executat del tot sumarà més de 500 quilòmetres de carrils exclusius per a bicicletes, es divideix en Xarxa Bàsica i Xarxa Secundària. La Xarxa Bàsica està formada per trams que uneixen poblacions de més de 20.000 habitants amb polígons industrials de més de 4.000 treballadors. Aquesta xarxa té nou grans eixos, quatre de verticals que creuen les ciutats de nord a sud seguint els cursos fluvials del Llobregat i el Besòs i cinc d’horitzontals dels quals quatre aniran per la zona de costa i l’altre per l’àrea del Vallès. La Xarxa Secundària són les connexions pedalables entre municipis dins l’AMB.

 

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...