Paul Robbins ofereix una conferència sobre polítiques de biodiversitat tropical a la UAB

El professor Robbins parla sobre la biologia de la conservació de les espècies des de la perspectiva de l'ecologia política, explicant el seu últim treball de recerca, centrat en les relacions entre biodiversitat, l'economia de les plantacions i les migracions de treballadors en els casos de producció de cafè, cautxú i fruits secs del Sud de la Índia.

Conferència “Cafè, Granotes i Treballadors: de l’ecologia política a les polítiques de biodiversitat tropical”, a càrrec del professor Paul Robbins, director de l’Institut Nelson d’Estudis Ambientals de la Universitat de Wisconsin.  L’acte, que tindrà lloc dijous, 22 de gener, a les 11.30 h a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB es podrà seguir en directe per streaming.

“Anem cap a una era on la vida silvestre està prosperant en localitzacions que no són de cap manera salvatges, on sorgeixen qüestions bàsiques sobre la supervivència de les poblacions i d’altres espècies. Tot indica que el destí de les espècies depèn de les polítiques públiques dirigides a les condicions i aspiracions dels treballadors rurals més pobres” diu Robbins.

Considerat un dels investigadors més reconeguts mundialment en el camp emergent de l’ecologia política, Paul Robbins és autor de manuals de referència com Political Ecology: A critical Introduction i del llibre premiat Lawn People: How Grasses, Weeds, and Chemicals Make Us Who We Are, sobre política i medi ambient, entre molts d’altres articles i textos científics relacionats amb la ciència de la conservació i gestió del medi ambient, les ciències socials i les humanitats.

Com a director i professor de l’institut Nelson, ha estat impulsor de diverses iniciatives innovadores en el camp de l’educació i ha fet de l’Institut un centre de referència a nivell mundial en el canvi climàtic global.

L’acte és organitzat per l’empresa d’innovació ambiental ENT, Serveis de Suport a la Gestió, juntament amb l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB. És un dels esdeveniments públics organitzats pel curs intensiu per a estudiants en ecologia política dedicat a la Gestió de Projectes i a les Polítiques Públiques (del 20 – 23 de gener, Edifici ICTA-ICP del Campus de la UAB), dins del marc del projecte europeu del 7è PM Xarxa Europea d’Ecologia Política, ENTITLE, coordinat per la Universitat.

 

Comparteix-me:

Setmana Europea de la Mobilitat

Amb el lema "Compartim l'espai públic", Catalunya viu aquests dies la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments...

El biòleg Carlos M. Herrera, guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d’Ecologia

El conegut biòleg sevillà Carlos M. Herrera, ha estat el guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d'Ecologia que atorga anualment el govern de la Generalitat de Catalunya. El jurat ha...
Fotografia de Carlos Herrera

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...