Obre al públic el complex turístic de cabanes dalt d’arbres de Sant Hilari

Són habitacles de fusta fets a mà situats al bell mig de les Guilleries i on passar una nit pot costar uns 100 euros

Dormir en una cabana de fusta penjada d’un arbre enmig de les Guilleries. Aquesta és la proposta que ofereix una parella d’emprenedors que han muntat, després de dos anys de feina, el primer negoci d’aquestes característiques a l’Estat. Tot i que pugui semblar extret d’un llibre de faules, les cabanes de fusta s’han construït sobre els arbres, en un paratge remot al qual s’accedeix per una pista forestal, a Sant Hilari Sacalm.
Com a atractiu, passar una nit sense llum i lluny de la ciutat al bell mig de les Guilleries, amb vistes al Montseny i als Pirineus. Les cabanes estan moblades i equipades i s’han construït respectant l’entorn: la fusta no està tractada i el muntatge s’ha fet a mà.
Els preus estan a l’entorn del 100 euros per cabana i nit.
En Manu i la Karin han fet realitat una idea que feia anys els voltava pel cap. Després d’obrir el primer parc d’aventures als arbres de l’Estat -la Selva de l’Aventura, a Sant Hilari-, han pogut tirar endavant el projecte de les Cabanes als arbres. En Manu Grymonpré, impulsor del projecte, explica que la seva voluntat és acostar la gent al bosc i que “no només s’hi vagi a buscar bolets”.
Després de múltiples tràmits per aconseguir els permisos per desenvolupar les cabanes, Grymonpré també compta amb l’aval tècnic de Ceres Control, un gabinet de control europeu reconegut per haver verificat construccions similar a Europa. També s’ha demanat al Consorci Forestal de Catalunya que analitzi la salut dels arbres per garantir que són resistents per aguantar el pes de la cabana.
El procés de construcció ha estat pensat al mil·límetre, per tal que les cabanes estiguin ben ventilades, que puguin tapar l’entrada de l’aire quan interessi i tinguin unes vistes privilegiades a la muntanya. L’espai de la cabana és ampli, amb capacitat fins a quatre persones i també hi ha una taula per poder llegir, treballar o menjar. L’accés es fa a través d’una passarel·la de fusta i una petita escala situa el visitant a l’interior de les cabanes.
De moment els impulsors del projecte han construït dues cabanes amb la voluntat d’arribar fins a deu. Les cabanes estan situades en un punt que arriba quasi als 2.000 metres, ideal per practicar esports de muntanya per l’entorn.
Els creadors del projecte afirmen que aquest nou producte turístic pot ser atractiu per persones esportistes que vulguin aprofitar per fer rutes a peu o en bicicleta per la muntanya o, simplement, per famílies o parelles que vulguin desconnectar de la ciutat, envoltar-se de la tranquil·litat de la natura i estar-se sense aigua, llum ni telèfon.

La Vileta
Per fer més còmode l’estada dels allotjats a les cabanes, el projecte es completa amb les instal·lacions de La Vileta. Es tracta d’una antiga masia, situada a pocs metres de les cabanes, que ofereix servei de cuina, dutxa, piscina o sala amb llar de foc perquè els visitants puguin anar-hi i fer-ne l’ús que desitgin.
“Les cabanes només tenen els serveis mínims i, per tant, la Vileta ens ajuda a donar un bon servei als visitants”, va explicar el responsable del projecte. A la Vileta els allotjats també podran rebre informació sobre quines rutes de senderisme o BTT poden fer per les rodalies.

Comparteix-me:

Setmana Europea de la Mobilitat

Amb el lema "Compartim l'espai públic", Catalunya viu aquests dies la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments...

El biòleg Carlos M. Herrera, guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d’Ecologia

El conegut biòleg sevillà Carlos M. Herrera, ha estat el guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d'Ecologia que atorga anualment el govern de la Generalitat de Catalunya. El jurat ha...
Fotografia de Carlos Herrera

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...