[foto]
L’eclipsi va començar a les 19.14 amb la fase penombral quan la Llluna encara no havia sortit a Catalunya, on no es va poder començar a veure dins passades les 9 del vespre quan el satèl·lit de la Terra començava a apreixer per l’horitzó ja en fase d’ombra però encara com a eclipsi parcial. Per això, el lloc ideal per seguir l’eclipsi, que a més d’Europa també es va poder veure des d’Africa i Àsia, era en zones de mar i zones planes, tot i que en la fase de lluna vermella o de sang es va veure be des de tot arreu en que el cel estés clar.
La totalitat de l’eclipsi va començar a les 21.30, però gairebé no es podia veure ja que estava propera a l’horitzó.A partir d’aquí es va anar tapant i tenynint-se de vermell fins que cap a les 22:30 quedava tapada del tot, fns a les 23.13 en que començavà a sortir de l’ombra fins a recuperar la normalitat a quarts de dues de la matinada.
L’Observatori Astronòmic del Montsec, d’Àger (Lleida) va organitzar una sessió especial a les 22h i l’Agrupació Astronòmica de Sabadell (Barcelona) va treure telescopis a fora de les instal·lacions per que la gent pugués veure la lluna amb els seus telescopis. Milers de persones es van aplegar al voltants d’aquest l’Observatori Astronòmic de Sabadell per veure i gaudir conjuntament del fenòmen. Algunes persones van portar, a més de càmeres fotogràfiques, els seus propis telescopis, que també oferien a tothom que volia veure l’eclipsi.