L’Agenda Escolar del Medi Ambient a les motxiles de 84.000 alumnes catalans

84.000 alumnes de 117 municipis de Catalunya ja disposen de l'Agenda Escolar del Medi Ambient per al curs 2013-2014. Es tracta d'un recurs d'educació ambiental adreçat a alumnes de secundària, que la Diputació de Barcelona elabora, a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, des de ja fa dotze anys. En el projecte, que aquest curs té com a temàtica central l'estalvi energètic, hi ha participat també la Diputació d'Osca, tot i que és des de l'ÿmbit de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des d'on se n'elaboren els continguts.

Una de les novetats destacades d’aquesta edició és que la portada és la imatge guanyadora del primer concurs de cobertes de l’Agenda Escolar, dissenyada per Guiu Carol, de l’Escola Doctor Joaquim Salarich de Vic. Així mateix, la Diputació de Barcelona també ha editat i repartit més de 7.000 calendaris de paret adreçats a alumnes de primària dels 108 municipis que els van sol·licitar. Aquests calendaris estan directament relacionats amb les agendes.

En el projecte, que aquest curs té com a temàtica central l’estalvi energètic, hi ha participat també la Diputació d’Osca, tot i que és des de l’Àmbit de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, des d’on se n’elaboren els continguts. D’aquesta manera, les agendes es tradueixen i s’adapten a les particularitats d’aquest territori i es tradueixen al castellà.

El web de l’Agenda Escolar -https://agendaescolar.diba.cat/-, elaborat directament per l’Oficina Tècnica d’Internet de la Diputació de Barcelona, complementa aquests materials en format paper. Els qui naveguin per aquest ciberespai hi trobaran les activitats del curs i de cursos anteriors -algunes d’elles en format interactiu-, juntament a d’altres informacions i propostes complementàries. També es podran descarregar el joc “Ciutats en transició”, un joc de cartes disponible en format paper a la mateixa Agenda Escolar i un dels grans atractius del curs.

L’Agenda Escolar també es manté present a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i compta amb un espai a la comunitat virtual ( https://xarxaenxarxa.diba.cat), d’accés restringit per als professors que utilitzen aquests materials.

Comparteix-me:

El port de la Ràpita fa un pas més per ser un port verd

L’acció del port de la Ràpita s’emmarca en el Dia Mundial de la Neteja, que se celebra aquest 20 de setembre. Es tracta de la neteja del fons marí del...

Setmana Europea de la Mobilitat

Amb el lema "Compartim l'espai públic", Catalunya viu aquests dies la Setmana Europea de la Mobilitat, que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments...

El biòleg Carlos M. Herrera, guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d’Ecologia

El conegut biòleg sevillà Carlos M. Herrera, ha estat el guanyador del 20è Premi Ramon Margalef d'Ecologia que atorga anualment el govern de la Generalitat de Catalunya. El jurat ha...
Fotografia de Carlos Herrera