La via ciclista del Ter connectarà Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries el 2018

La via ciclista entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries tindrà una longitud de 7,3 quilòmetres. La primera fase de les obres començarà en les pròximes setmanes i el gruix de les actuacions entrarà en servei a 2018, amb una inversió de 2,3 milions d?euros. El tram entre Camprodon i Llanars entrarà en servei durant l?estiu. La via ciclista del Ter, un cop completada, tindrà uns 26 quilòmetres de longitud i discorrerà en un entorn molt sensible ambientalment i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars.

[foto] 

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha presentat avui el projecte de via ciclista que connectarà Sant Pau de Segúries (Ripollès) i Sant Joan de les Abadesses el 2018, acompanyat dels alcaldes d’ambdós municipis, Dolors Cambras, i Ramon Roqué, i el president del Consell Comarcal, Joan Manso. Aquest és un dels trams de la Via Ciclista del Ter, que el Departament de Territori i Sostenibilitat està desenvolupant per donar continuïtat a l’actual Ruta del Ferro i del Carbó (Ripoll – Sant Joan de les Abadesses) fins a Setcases.

La via ciclista entre Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries tindrà una longitud de 7,3 quilòmetres, comportarà una inversió total d’uns 2,3 milions d’euros, i es divideix en dos trams:

Ø Nucli de Sant Joan de les Abadesses – camí del pont del Reixac: Té una longitud de 2,3 quilòmetres i una amplada de 3 metres. Discorre al llarg del marge esquerre del riu Ter i en paral·lel a la C-26, tot creuant diversos torrents mitjançant quatre passarel·les. El tram que passa per l’interior de la Colònia Llaudet es desenvoluparà en el marc del projecte d’urbanització d’aquest sector. Els treballs, amb un pressupost d’1,1 milions d’euros començaran aquest mes i tindran una durada de sis mesos.

Ø Camí del pont del Reixac – Sant Pau de Segúries: Suma una longitud de prop de 5 quilòmetres; entre el camí del pont del Reixac i el camí del pont de Perella transcorre per camins ja existents al marge dret del riu Ter, per la qual les actuacions es concentraran al tram entre el camí del pont de Perella i Sant Pau de Segúries, paral·lel al marge esquerre del Ter, que serà de nova construcció i comportarà l’execució de 4 passeres per salvar el riu Ter i els recs de Can Barrera i Quatrecases. Es preveu licitar les obres a inicis de la tardor, amb un cost d’1,2 milions d’euros, per tal que el tram entri en servei el 2018.

Paral·lelament, el Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució les obres del tram comprès entre Camprodon i Llanars, amb una longitud d’1,7 quilòmetres i una inversió de 300.000 euros. L’entrada en servei d’aquest tram de la via ciclista del Ter està prevista per aquest estiu.

La via ciclista del Ter
La via ciclista del Ter, un cop completada, tindrà uns 26 quilòmetres de longitud i discorrerà en un entorn molt sensible ambientalment i paisatgística: la capçalera del Ter, envoltada de prats i boscos, amb nuclis urbans singulars. A més de donar continuïtat a la via verda de la Ruta del Ferro i del Carbó, entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, connectarà amb la via cicloturística Pirinexus, que utilitza un tram d’enllaç per accedir a la ruta del Carrilet (Olot – Girona), a Sant Joan de les Abadesses i a Camprodon.

El 2018, un cop entri en servei el tram fins a Sant Pau de Segúries, s’impulsarà la continuïtat del tram entre aquest municipi i Camprodon per enllaçar amb el tram que ja estarà en servei entre Camprodon i Llanars. A partir de 2019 s’impulsarà la continuïtat des de Llanars fins a Vilallonga del Ter i, el 2020, fins a Setcases.

Vies ciclistes a les comarques gironines
En el marc de la seva política per potenciar l’ús de la bicicleta, Territori i Sostenibilitat està treballant en la formació de noves vies ciclistes a tot Catalunya. Bona part d’aquestes es construeixen en el marc d’obres de millora i condicionament d’alguns trams de carretera, com és el cas de l’altra actuació que el Departament té en marxa a les comarques gironines, a banda de la via ciclista del Ter:

· C-25 Riudellots de la Selva – Campllong: en el marc del condicionament d’aquesta carretera, s’inclou un carril bici d’1,8 quilòmetres, amb una inversió global de 2,6 milions i un termini d’execució de nou mesos. L’obra s’adjudicarà pròximament.

· Via ciclista a la GI-552: es preveu una via ciclista en el tram estació de Riells i Viabrea – Breda, per connectar l’estació de tren amb el nucli urbà, de 2,5 quilòmetres de longitud i una inversió prevista de 700.000 euros. Els treballs es licitaran enguany.

· Via per vianants i ciclistes a la GI-524, a Santa Pau, al Parc Natural dels Volcans de la Garrotxa: Amb 3,1 quilòmetres de longitud, permetrà reordenar la mobilitat de vianants i ciclistes amb millors condicions i seguretat. Es preveu licitar les obres enguany, una inversió de 800.000 euros.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...