VII Jornades Ambientals sobre el canvi climàtic a la Universitat de Barcelona

El canvi climàtic és la principal amenaça ambiental que enfronta el nostre planeta actualment. A causa de l'activitat humana, la contaminació ha envaït el cel i la temperatura global està en augment. Això implica desequilibris en totes les formes de vida i ecosistemes naturals. La Universitat de Barcelona (UB), sota la idea de l'existència d'un "abisme entre ciència i consciència" ha organitzat la setena edició de les Jornades Ambientals, un espai de reflexió i sensibilització que tindrà lloc el proper dimecres 30 de maig a l'Aula Magna de la UB.

[foto] 
Experts i expertes de diverses disciplines vinguts d’arreu del món debatran les problemàtiques ambientals i les possibles vies d’encarar un futur, per ara, poc esperançador. Marta Subirà, secretària de Medi Ambient Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya serà l’encarregada d’inaugurar i dinamitzar la sessió, que es desenvoluparà a través de cinc ponències i una taula de debat.

Diferents mirades, diverses opinions, un sol objectiu

Joanna Drake, directora general adjunta de la coordinació de les polítiques i instruments sobre l’eficàcia dels recursos a la Comissió Europea, parlarà sobre els reptes i les oportunitats que genera la comunicació de polítiques mediambientals.
Joan Subirats, doctor en Ciències Econòmiques, catedràtic de ciència política i investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB, complementarà la visió de Drake amb una mirada més centrada en les polítiques nacionals.

Enric Pol, catedràtic de psicologia social i psicologia ambiental de la UB, juntament amb l’Ana Labelle, training Account Manager a l’empresa Neurologyca, i Jean-Pascal van Ypersele, professor de ciències ambientals de la Universitat Catòlica de Lovaina i vicepresident del Grup Intergubernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic, analitzaran en profunditat els factors psicosocials que intervenen en la construcció de creences errònies, distorssions i veritats acceptades socialment sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències a curt i llarg termini.

Aida Vila, assessora legal i política a Greenpeace Internacional, Joaquim Elcacho, periodista de mediambient, natura i ciència, coordinador de La Vanduardia Natural, i Ferran Puig, ingenier superior de telecomunicacions, periodista científic i autor del bloc “Usted no se lo Cree”, formaran la taula de debat, i donaran pas al director de la Comissió Europea a Barcelona i responsable de la política energètica europea a Espanya, Ferran Tarradellas, encarregat de dirimir les conclusions extretes del debat i les jornades.

Premi a la preservació del medi ambient

Finalment, i com a homenatge als estudis, projectes, experiències i iniciatives enfocats a la preservació del medi ambient, es lliurarà el V Premi Torres Earth a la Innovació Mediambiental, atorgat pels Cellers Torres, fermament compromesos amb el medi ambient.

Comparteix-me:

La temperatura mitjana del 2024 supera l’escalfament d’1´5ºC respecte l’època preindustrial

En plena crisi pels incendis de Los Àngeles, als EEUU, el programa europeu Copernicus confirma que el 20024 ha estat l'any més càlid des que hi ha registres...

El Centre en Resiliència Climàtica i la plataforma Nactiva s’uneixen per treballar en la regeneració del Delta de l’Ebre

La plataforma col·lectiva per a la protecció i regeneració del capital natural al Mediterrani Nactiva i el Centre en Resiliència Climàtica han segellat una aliança estratègica per posar en marxa...

Els ajuts als ramats es mantindran durant quatre anys per afavorir l’acció de la pastura en una mateixa zona

Per primera vegada, els ajuts als ramats per mantenir el sotabosc, reduir el risc d'incendis i afavorir les pastures, seran per un període de quatre anys consecutius, a fi de...