La UAB posa un carregador solar de telèfons mòbils a disposició dels usuaris de la universitat

La instal·lació inclou una banqueta per tal que l'usuari pugui seure mentre se li carrega el telèfon mòbil. A la UAB s'ha col·locat just darrera de l'estació d'autobusos, per tal que els estudiants puguin aprofitar l'estada d'espera de l'autobús per carregar el telèfon mòbil en cas de necessitat. L'ecocarregador està pensat per a proporcionar càrrega en moments puntuals de necessitat per part de l'usuari.

L’aparell ha estat batejat com a “Ecocarregador” per l’empresa Green Solution, que és la que l’ha proporcionat a la UAB gràcies a un conveni de col·laboració. L’ecocarregador permet la càrrega simultània de quatre telèfons mòbils de forma gratuïta i amb energia solar. Disposa de connectors per a telèfons Iphone 3/4/4s/IPOD, miniusb (Samsung, HTC, LG i la majoria de nous dispositius), microusb, Nokia, Blackberry i Sony-Ericsson, amb els que es cobreixen les necessitats de la majoria d’usuaris de telèfons mòbils.

Aquest és un aparell sostenible donat que funciona amb eneriga solar. Té dues plaques fotovoltaiques a la part superior que generen una potència suficient per a carregar els mòbils dels usuaris i il·luminar els connectors

.Aquesta és la primera vegada que l’Ecocarregador arriba a l’Estat espanyol. Estan implantats amb èxit, des de fa un parell d’anys, a Xile, Mèxic i Brasil, i s’estan començant a introduir als Estats Units. Ara, amb la ubicació a la UAB, s’iniciarà la seva col·locació en diferents punts de l’Estat espanyol. L’empresa Green Solution -originària de Xile, i gestionada aquí per dos joves emprenedors-, té previst instal.lar-los als principals campus universitaris, estacions d’esquí, platges, parc d’atraccions, recintes firals, etc. També han pensat en col·locar-los en zones que, en casos d’emergència, pateixin una aturada de subministrament energètic i necessitin poder utilitzar les comunicacions mòbils.

La UAB, una universitat sostenible

La UAB és una universitat compromesa amb la sostenibilitat. Des de fa anys, està implementant tot un seguit d’accions per tal de seguir avançant i millorant en el repte de ser una universitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. Així, des de l’any 2003 compta amb una instal.lació de plaques fotovoltaiques, situada sobre les cobertes de dos edificis de la plaça Cívica, que produeix 60.000 kWh a l’any, els quals eviten l’emissió a l’atmosfera de 13 tones de CO2.

També té una instal·lació solar tèrmica a la coberta de la sala de fitness del Servei d’Activitat Física (SAF), que evita cada any l’emissió a l’atmosfera de 15 tones de CO2. A més, a la Vila Universitària l’any 2007 es van instal·lar col·lectors solars en diferents edificis.

La universitat està dotada també d’un conjunt d’autobusos i vehicles d’ús intern que funcionen amb biodiesel. Dins el seu campus compta amb una deixalleria.

Comparteix-me:

L’Amazònia i les Amazònies al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre durant uns mesos una finestra a l'Amazònia, millor dit, a les Amazònies, perquè són moltes, perquè està repartida en 9 estats, perquè...

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...