La UAB deixarà de generar 13.000 tones de CO2 gràcies a l’energia verda

Per primera vegada, la UAB s'abastirà al 100% amb energia verda a partir d'aquest any i fins el 2020. Gràcies a la compra conjunta amb el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), la UAB serà una de les universitats pioneres en consumir només energia d'origen renovable: electricitat i gas d'alta i baixa tensió. Aquest consum d'energia verda li suposarà un estalvi d'emissió de CO2 equivalent a les emissions que generarien 36.000 viatges UAB-Barcelona en Ferrocarrils de la Generalitat cada dia durant un any sencer.

[foto] 

Les emissions de CO2 seran zero  l’any 2018 i l’any 2019 gràcies al consum d’energia verda 100%, mentres que l’any anterior, el 2017, les emissions de CO2 associades al consum d’electricitat a la UAB van ser de 13.017 tones. L’energia verda la sumministrarà les empreses Endesa i Aura, després del procés de selecció, subhasta i compra amb el CSUC.

El CSUC -integrat per totes les universitats catalanes, dues universitats de Madrid, centres de recerca i parcs científics- ha comprat pel 2018 i el 2019 un volum d’energia de 1.135,29 GWh, que serà per primera vegada el 100% d’energia verda. L’energia verda que consumirà la UAB els proper anys provindrà d’energies renovables com la hidroelèctrica, l’eòlica i la fotovoltaica, entre d’altres. Fins ara, el consum era d’energies fòssils, molt més contaminants, com ara la nuclear o el carbó. 

Amb aquesta licitació de compra d’energia no només s’ha aconseguit que el 100% de l’energia elèctrica subministrada fos 100% d’origen renovable sinó que també s’ha vist reduït el marge de comercialització que apliquen les companyies elèctriques a la UAB, passant de 1,019 a 0,88 €/MWh. D’aquesta manera es veu mitigat l’increment de preus que està patint el mercat de compra d’energia els darrers anys.

La UAB està considerada capdavantera en qüestions mediambientals a nivell estatal i també europeu. Ocupa el lloc 50 en el rànquing GreenMetric Ranking of World, sobre criteris ambientals que elabora anualment la Universitat d’Indonèsia. Aquest rànquing analitza més de 600 universitats d’arreu del món pel que fa a la sostenibilitat i les polítiques de gestió respectuoses amb el medi ambient, i valora, entre d’altres, aspectes com ara les infraestructures, l’ús de l’aigua i els transports.

Comparteix-me:

Manual d’instruccions per gaudir de la natura amb civisme

Els espais naturals són sistemes vius i com a tals són molt sensibles al comportament de les persones i els animals forans. Una actitud cívica i responsable és indispensable quan...

L’emergència climàtica vista per la joventut rural

Joves rurals han mostrat els seus videos aquest divendres en un Festival del Videominut que ha acollit la UAB i que forma part d’un projecte d'alfabetització audiovisual de la Universitat...

Les sortides a la natura també necessiten full de ruta

Tant si sou persones expertes com si no, heu de planificar les visites als espais naturals i tenir molt presents les condicions meteorològiques...