El text escrit per Blanca Gomez continua explicant: “Creiem que el diàleg no és només acceptar reunir-te. El diàleg és molt més. Des de la comunicació no verbal, fins a no imposar silencis en aspectes importants. Per nosaltres no va existir al llarg de tota la reunió. Creiem que no va ser per no possar totes les nostres dots diplomàtiques ja que en tot moment vam utlitzar el to correcte i les paraules adecuades. Senzillament fou perquè en cap moment estaven interessats en dialogar amb nosaltres, en cap moment van empatitzar cap a les nostres preocupacions, en cap moment van demanar que volíem d’ells. Així no actua una administració que gestiona ens diners públics. Crec que la conclusió final és que hem d’exigir el dret a la informació i a la transperència. La única manera de generar participació de la societat cap a la gestió del territori. La meva opinió és que només entenen la comunicació via instàncies, al·legacions, recursos i premsa. Per tant proposo que sigui la nostra manera de comunicar-nos i la propera vegada que vulguin una Reunió cara a cara ja seran ells que la convoquin i que vinguin al territori.”
Riudaura junts contra el fracking ha creat la Plataforma “Prohibiu el fracking a Catalunya i suspeneu les llicències atorgades” a internet i ja ha recollit més de 20.000 signatures que demanen la prohibició d’aquesta pràctica de fractura hidraúlica que es genera per buscar hidrocarburs en el territori. Riudaura junts contra el fracking ha sorgit al poble de RIudaura davant la por que la llicència donada a Teredo Oil per a investigació d’hidrocarburs pot comportar l’ús de tècniques agressives com el fracking que poden provocar contaminació de l’aire, l’aigua i una destrossa evident de l’entorn natural.
El text que es pot llegir a la Plataforma on-line creada per Riudaura contra el fracking és el següent:
La fractura hidràulica o fracking és una tècnica per extreure gas o petroli que es basa en l’ús de grans quantitats d’aigua, amb sorra i productes químics (alguns altament tòxics) per a fracturar la roca en profunditat. Aquesta tècnica comporta greus riscs pel medi ambient (destrossa de paratges naturals, augment del risc sísmic, etc) i per la salut (contaminació d’aqüífers, contaminació de l’aire, complexa gestió dels residus tòxics, etc), documentats en nombrosos casos als EUA i documentats en informes per la UE.
A Catalunya, des del mes de novembre hi ha atorgada la llicència anomenada “Ripoll” a l’empresa Teredo Oil per la Generalitat de Catalunya per a investigació d’hidrocarburs, així com altres llicències a empreses com Montero energy que estan en tràmit.
Aquesta tècnica altament agressiva es planteja a més de 80 municipis catalans, posant en risc la salut, i malbaratant un bé tan escàs com l’aigua, i allargant l’agonia d’un model energètic basat en combustibles fòssils que cal canviar.
El model de gestió per part de multinacionals sense cap criteri mediambiental d’aquests recursos a més, té les característiques pròpies de l’espoli que actualment pateix el tercer món i que hem d’aturar, i que a banda de no deixar cap riquesa al territori ens hipoteca el futur.
Per tot això demanem als consellers responsables que prenguin mesures per a:
– Prohibir el fracking
– Derogar els permisos concedits i en tràmit per a investigació d’hidrocarburs
– treballar per un nou model energètic
Ens cal la teva firma, el teu compromís, per aturar el fracking.
Millor vius que fòssils!
Més informaciò:
Resolució del Parlament Europeu, de 21 de novembre de 2011, sobre les repercussions mediambientals, de l’extracció de gas i petroli d’esquist (2011/2308(INI)