Nova edició de Som Elèctrics

Aquest dijous al matí arrenca la tercera edició del congrés sobre el vehicle elèctric que se celebra anualment al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, a Terrassa. Un espai de divulgació i reflexió sobre nous models, tecnologies i experiències de mobilitat elèctrica. El congrés inclou una primera jornada sobre salut, mobilitat i societat, i una segona sobre la relació entre la tecnologia, la connectivitat i el medi ambient. El cicle acabarà divendres a la tarda amb les reflexions de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 i Catalunya Ràdio, sobre els canvis en la mobilitat.

La tercera edició del congrés sobre el vehicle elèctric “Som elèctrics!” començarà aquest dijous, 19 d’abril, al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), a Terrassa.

“Som elèctrics!” se celebrarà del 19 al 21 d’abril i vol ser un espai de divulgació i reflexió sobre nous models, tecnologies i experiències al voltant del vehicle elèctric.

El congrés, organitzat pel mNACTEC, amb una idea original i direcció de Sol Roig i amb la direcció tècnica de BioQuat i Circutor, compta amb el patrocini de Nissan i Renault, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, Econia, Silence, Millor Battery, Uualk, UPC ecoRacing, Movelco, Institut Català d’Energia, Circuit de Catalunya, Hobby Classic i Fupar.

El congrés s’adreça tant al públic general interessat en conèixer nous models i possibilitats del vehicle elèctric, com a empreses, institucions i estudiants relacionats amb el món de la mobilitat, la salut i la tecnologia.

Continguts
En un moment en què el ràpid avanç de la tecnologia i els estralls de la contaminació fan necessari prendre decisions valentes i actuacions conjuntes, “Som Elèctrics!” abordarà temes com la contaminació i el seu impacte en la salut, els nous serveis en mobilitat que marcaran el futur, el canvi de model social i la disrupció en el mercat, la connectivitat i la seguretat, l’avenç tecnològic que constata l’aparició d’un nou model d’indústria que haurà d’adaptar-se a aquesta nova societat i com impactaran tots aquests canvis de paradigma a nivell sociològic.

Hi participaran ponents referents en els àmbits de la ciència, la sociologia, la recerca, la innovació, el disseny de smart cities, així com les principals empreses del sector decarsharing i motosharing i d’app i els responsables del sector de l’automoció que han apostat per la mobilitat elèctrica.

Els continguts de l’edició d’enguany s’estructuren en quatre blocs, distribuïts en dos dies:
• Dijous 19 d’abril (matí) | Salut i societat
• Dijous 19 d’abril (tarda) | Societat i mobilitat
• Divendres 20 d’abril (matí) | Tecnologia i empresa
• Divendres 20 d’abril (tarda) | Connectivitat i societat

Els tres dies de “Som Elèctrics!”, a la Rambla d’Ègara i a l’interior del mNACTEC, s’exposaran vehicles, motos i bicicletes elèctriques. Paral·lelament, el mNACTEC oferirà una exposició sobre la contaminació i l’evolució del vehicle elèctric.

El mNACTEC
El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...