La Mostra Internacional de Cinema amb la Natura ForadCamp es celebra aquest cap de setmana al Firagó-Montmany, al Vallès Oriental

Enguany, ForadCamp celebra 11 anys de Cinema Internacional amb la natura com a protagonista, context o motiu de reflexió. En aquesta XI edició, la Mostra torna a gaudir de la Secció Oficial de curtmetratges de no-ficció. També hi ha programat un llargmetratge, a més de la tradicional excursió per la natura. ForadCamp és una mostra de cinema organitzada per l?Ajuntament de Figaró-Montmany i coordinada per l?Associació de Documentalistes Independents INDOC, que vol vincular el medi natural amb un cinema personal, independent i fet amb esperit innovador.

[foto]

Les obres de la Secció Oficial optaran als següents premis:

  • El Premi de Millor Documental, dotat amb 300 €, que serà escollit per un Jurat format per professionals del món del cinema.
  • El Premi del Públic, que es decidirà segons la votació dels espectadors que es realitzarà el dia de les projeccions.
  • El Premi de Distribució, patrocinat per Festhome, que consistirà en bonus per a la distribució internacional del curt seleccionat.
  • La Menció Associació Cultural de Granollers.

JURAT

Cloe Masotta

És docent, crítica de cinema i art contemporani, curadora i mediadora cultural. És doctora en Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra, on també ha cursat les llicenciatures en Humanitats i Comunicació Audiovisual, així com el màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis. A més, té el màster en Teoria i Crítica d’Art Contemporani del Programa d’Estudis Independents del MACBA. Recentment ha publicat els llibres Cuerpos exquisitos. Identidades i deseo en el archivo Xcèntric (2020) i Tendremos que encontrar un lugar donde encontrarnos (2020).

Rubén Margalló

És llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer treball, “Familia 068” (2007, 27′), realitzat amb Toni Edo, va ser premiat a diversos festivals. Màster en Documental de Creació per l’IDEC- UPF, realitza “Mort accidental d’un anarquista” dins el film col·lectiu Prescrit 69/78 (2011, 90′). El seu primer llargmetratge, La tierra quieta (2013, 72′), va ser estrenat en el Festival Cinéma du Réel i seleccionat en Doc Buenos Aires i L’Alternativa. Actualment combina la seva tasca de tècnic com a ajudant de direcció en diverses produccions de ficció i l’escriptura de nous projectes propis dins el món de la ficció.

Federico Delpero

Graduat en advocacia i Màster de documental de Creació IDEC-UPF, ha participat del laboratori internacional de producció documental EURODOC. Des de 2010 treballa en producció i postproducció de documentals. Ha treballat amb José Luis Guerin, Andrés Duque, Yrsa Roca Fannberg, Frederico Lobo, Tiago Hespanha, Nuria Giménez Lorang, Mònica Rovira, Aitziber Olaskoaga, Cristina Hanes?, Þórunn Hafstað, Marta Saleta, Marta Gonzalez i Alexandra García-Vilà, entre d’altres. Les pel·lícules en les quals va treballar han estat projectades a Locarno, Karlovy Vary, IDFA, Zinemaldi, Nordic Panorama, Art of the Real/Lincoln Center, Sundance, HotDocs, Visions du Réel, FIDMarseille, Cinema du Réel, Doc-Lisboa, Rotterdam IFF, Leipzig, entre d’altres.

Comparteix-me:

L’Amazònia i les Amazònies al CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona obre durant uns mesos una finestra a l'Amazònia, millor dit, a les Amazònies, perquè són moltes, perquè està repartida en 9 estats, perquè...

Airgilab, un regenerador d’aire d’edificis amb cultius hortícoles 

Un hivernacle d’agricultura urbana connectat a l’aula 3.07 i a un despatx de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) absorbeix el CO2 d’aquests espais i, mitjançant...

COP29: a la recerca d’un consens en temps de descompte

Com cada any, la COP29 no ha pogut finalitzar en la data prevista per les dificultats d'arribar a un consens. El motiu: el finançament insuficient per als països en vies...