Impuls del vehicle elèctric a Barcelona

L'ÿrea Metropolitana de Barcelona, l'Ajuntament de la ciutat i la marca Renault signen un conveni públic-privat per impulsar el vehicle elèctric a l'àmbit metropolità i fomentar així una mobilitat més sostenible. L'eina a través de la qual es canalitzarà aquest impuls és l'anomenat Programa de Mobilitat Zero Emissions que es basa principalment en la popularització del vehicle elèctric i recull les accions que es portaran a terme per aconseguir-ho. Aquestes accions passen per la instal·lació de punts de recàrrega ràpida, la cessió de vehicles elèctrics a les administracions i la realització de campanyes de sensibilització. De fet, la promoció del vehicle electric és un dels objectius de la marca Renault , que ja està realitzant a França una campanya d'implantació del cotxe elèctric a través d'anuncis a les cadenes franceses.

Xavier Trias, Alcalde de Barcelona i President de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB i Ricardo Gondo, director general de Renault Iberia, han signat un conveni de col·laboració per impulsar el Programa de Mobilitat Zero Emissions.
El programa té l’objectiu de fomentar una mobilitat més sostenible que passi per la popularització del vehicle elèctric, una fita que busquen les tres organitzacions, que a partir del conveni es comprometen a dur a terme una sèrie d’accions.

Renault col•laborarà en la instal•lació de la xarxa de punts de recàrrega ràpida, que a dia d’avui ja s’ha començat a implantar. L’empresa prestarà col•laboració en 20 dels punts de la xarxa (que en total comptarà amb un total de 26 punts repartits entre Barcelona i el territori metropolità), un projecte ideat i liderat per l’AMB i l’Ajuntament. També oferirà a les dues institucions informació sobre la implantació de vehicles elèctrics a les seves flotes, així com en activitats relacionades (servei de taxi, repartiment urbà de mercaderies, etc.).

En aquest sentit, Renault cedirà a les dues administracions i a alguns ajuntaments metropolitans de 12 vehicles elèctrics de la seva gamma (models ZOE, KANGOO ZE i TWIZY CARGO) durant un període de prova de dos anys, per tal de millorar el coneixement de les característiques dels esmentats vehicles.

L’AMB seguirà coordinant la promoció del vehicle elèctric entre els municipis, una de les parts fonamentals del seu Programa de Mobilitat Sostenible (PMS). En aquest sentit, l’AMB s’encarregarà d’organitzar jornades i actes de sensibilització de cara als ajuntaments metropolitans.

A més, AMB oferirà als ajuntaments, conjuntament amb cada vehicle elèctric, una targeta identificativa de la plataforma LIVE, gestionada des de l’Ajuntament de Barcelona, que permetrà la recàrrega del vehicle en qualsevol punt públic del municipi de Barcelona o de la resta de l’àrea metropolitana.

També, abans d’acabar el mandat, s’encarregarà de la instal•lació d’aquells punts de recàrrega ràpida dels diferents municipis metropolitans. Els dos primers, situats a Cornellà i El Prat, s’instal•laran durant aquest 2014.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona s’ha compromès a accions com fomentar la instal·lació de punts de recàrrega vinculats en edificis de nova construcció, aparcaments, etc., així com de punts de recàrrega ràpida als llocs “destinació” dels vehicles elèctrics, i fomentar el desenvolupament i instal·lació d’altres punts de recàrrega, tant públics com privats.

 

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...