Família Torres, nomenada Companyia Verda de l’Any per la revista britànica The Drinks Business

El jurat del certamen també ha valorat "la gran quantitat de temps i recursos que Família Torres ha dedicat a temes mediambientals" i ha descrit el celler com a "padrí de la sostenibilitat" perquè veu que té "un paper de lideratge real a desenvolupar en el moviment verd". A més, el jurat també ha aplaudit "la generositat del celler en compartir els seus avanços amb altres cellers de tot el món, cofundant, per exemple, ll'associació International Wineries for Climate Action"

 Família Torres ha estat premiada pel seu compromís mediambiental a la 12a edició dels Green Awards, que atorga la revista britànica The Drinks Business, una de les publicacions de referència mundial en el sector de les begudes. El celler ha rebut la distinció ‘Green Company of the Year’ pel “seu compromís genuí amb la causa, obrint el camí de manera consistent i fent de la sostenibilitat una part fonamental del negoci”, segons ha destacat el jurat. I ha afegit: “tot i haver invertit 16 milions d’euros millorant les seves pràctiques ambientals en l’última dècada, Família Torres no es relaxa i continua avançant, com demostra l’innovador sistema de captura i reutilització del CO2 de la fermentació del vi que ha posat en marxa aquest any”. 
Família Torres també ha rebut, juntament amb el celler californià Jackson Family Wines, el premi a la millor iniciativa verda ‘Best Green Initiative’ per l’abast d’International Wineries for Climate Action, associació que van cofundar els dos cellers el 2019 i que ja aglutina 22 cellers de tot el món, amb uns altres 30 en procés per unir-se. 

Per a Miguel A. Torres, president de Família Torres i membre de la quarta generació: “Per suposat, és un gran honor haver rebut un reconeixement pel nostre programa mediambiental Torres & Earth, però allò que em fa fins i tot més feliç és la distinció a la millor iniciativa verda, ja que estic convençut que la clau està en la feina conjunta. És evident que ningú pot permetre’s una actitud de no fer res davant del canvi climàtic i que s’ha d’actuar a tots els nivells, en tots els sectors i a tot arreu. Ja som 22 membres a IWCA però necessitem molts més cellers que actuïn per descarbonitzar conjuntament el sector del vi a nivell global”. 

Família Torres va posar en marxa el programa Torres & Earth el 2008 amb projectes relacionats amb les energies renovables, biomassa, vehicles elèctrics, eficiència energètica, adaptació al canvi climàtic, reforestació i investigació. Des d’aleshores, ha invertit prop de 16 milions d’euros i això li ha permès reduir les emissions de CO2 per ampolla  en un 34% del 2008 al 2020. L’objectiu per al 2030 és arribar al 60% de reducció com a mínim i convertir-se en un celler de zero emissions abans del 2040.

Al llarg dels anys, Família Torres ha rebut altres reconeixements als Green Awards de The Drinks Business: el 2010, va ser reconeguda amb el premi Green Company of the Year i, el 2013, va obtenir l’Amorim Environmental Award. Miguel A. Torres també va rebre el reconeixement a la trajectòria professional el 2011. 

La cerimònia d’entrega dels Green Awards 2021, que contemplen 13 categories, va tenir lloc a Londres el passat 29 de novembre. En la 12a edició, els Green Awards són l’única iniciativa que distingeix a les empreses del sector de les begudes que han adaptat un enfocament sostenible i un compromís mediambiental. 

Sobre Família Torres                                                                                                                         
Arrelada a la tradició vitícola del Penedès des del segle XVI, la Família Torres va fundar el seu celler a Vilafranca del Penedès el 1870, fa 150 anys. Cada generació ha transmès de pares a fills la passió per la cultura del vi des del respecte per la terra i la tradició i l’aposta per la innovació. Avui, la cinquena generació es focalitza en l’elaboració de vins de vinyes singulars i finques històriques i la recuperació de varietats ancestrals per adaptar-se al canvi climàtic. La lluita contra l’emergència climàtica és, des del 2008, un dels seus eixos d’actuació mitjançant accions d’adaptació i mitigació per reduir les emissions de CO2. Present històricament al Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Costers del Segre, Família Torres compta també amb vinyes i cellers a les principals zones vinícoles espanyoles -Rioja, Ribera del Duero, Rueda i Rías Baixas-, així com a Xile i Califòrnia. És membre de les Primum Familiae Vini, associació que integra dotze de les famílies centenàries elaboradores de vi més prestigioses d’Europa, i cofundadora de l’International Wineries for Climate Action, que impulsa la descarbonització del sector.

Comparteix-me:

Nou disseny del portal monSOStenible. Estem treballant en el redisseny tant del format extern com de l’estructura interna i organitzativa del portal

Després de gairebé 14 anys de la presentació pública d’aquest portal, monSOStenible, i d’uns 15 anys de feina sense interrupció, estem treballant en el redisseny tant del portal com de...

BioCultura celebra fins aquest diumenge la 30a edició de la fira a Barcelona

El Palau Sant Jordi de Barcelona acull des d'aquest dijous i fins diumenge la 30a edició de la fira BioCultura, una gran mostra de productes ecològics i consum responsable. ....

Les pluges d’aquests darrers dies, molt ben rebudes arreu del territori, fan augmentar les escasses reserves que tenien els embassaments

Els embassaments de les conques internes respiren amb les pluges de l'última setmana, que han fet incrementar en 2 hm3 les reserves d'aigua en tan sols dos dies. D'aquesta manera,...