Estudiants de la UPC participen a la competició Google per aconseguir imatges de la lluna

El gegant informàtic Google no deixa de sorprendre. Ara ha convocat un concurs per enviar un robot a la lluna el 2014 amb l'objectiu que recorri mig quilòmetre per damunt del satèl⿢lit i sigui capaç d'enviar imatges en temps real a la terra. Un grup de científics catalans de la Universitat Politècnica de Catalunya s'han apuntat aquest repte i ho han fet amb una proposta original.

Estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya, la UPC treballen en un projecte per poder enviar un robot esfèric a la lluna. El grup és l’únic de l’Estat espanyol que participa a la competició Google Lunas X Prize, la primera iniciativa privada que pretén aconseguir imatges de la lluna.
En aquesta competició hi participen 500 persones de 64 països diferents i l’objectiu és aconseguir captar imatges de la lluna amb un robot que sigui capaç de recórrer 500 metres sobre la superfície lunar. Els investigadors de la UPC dirigits pel professor Joshua Tristancho han dissenyat un robot esfèric capaç de superar desnivells de 30 graus i això és el que els fa singular respecte a altres projectes.

Els investigadors catalans han dissenyat un robot de forma rodona, en concret de 12 centímetres de diàmetre que pesa 250 grams i que han batejat amb el nom de PicoRover. Dins d’aquesta bola hi ha un motor, una bateria, un sistema de telecomandament i una càmera d’alta definició. El més curiós de tot és que han fabricat el robot amb materials molt fàcils i senzills de trobar.

Els investigadors de la UPC aspiren a que el seu robot sigui el triat per poder enviar a la lluna el 2014 i, com no, somnien en guanyar la cursa que tindrà un premi de 20 milions de dòlars, diners que en cas de guanyar-los ja han anunciat que destinaran a diverses ONG’s.

Comparteix-me:

Unes 200 espècies vegetals floreixen fora de temporada a Catalunya

Més de 200 espècies de plantes de 138 municipis catalans han florit quan no els tocava durant el darrer any i preferentment a les comarques del Tarragonès, el Baix Empordà...

L’oceà Àrtic s’està “atlantificant” a causa del canvi climàtic

L’expedició internacional Biodiversidad Global de Calcificadores Planctónicos Marinos (BIOCAL), encapçalada per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), ha aportat noves evidències sobre un...

Risc per fortes ventades a les comarques del sud de Catalunya

Protecció Civil activa l'alerta del Pla VENTCAT davant la previsió de fort vent dimecres gairebé a tota la meitat sud de Catalunya. L'episodi pot comportar ratxes de 72 km/h. Es...