Estratègia d’Impuls a l’economia verda i a l’economia circular

L'estratègia d'Impuls a l'economia verda i a l'economia circular del Govern de Catalunya, que va ser aprovada el maig de 2015, promou la sostenibilitat com a eix estratègic per assolir la recuperació econòmica, millorar la competitivitat, crear ocupació i reduir els riscos ambientals.

Els objectius que persegueix aquesta estratègia són:
•Alinear l’estratègia del Govern en matèria de competitivitat d’acord amb les línies de creixement intel·ligent, sostenible i integrador que postulen la Unió Europea i els països capdavanters del nostre entorn.
•—Donar coherència i visibilitat als esforços que en matèria d’economia verda i circular està desenvolupant el Govern a partir de seu impuls des dels diferents departaments.
•Establir prioritats entre les actuacions futures per part del Govern.
•Incrementar el lideratge empresarial i la capacitat d’arrossegament cap a una economia verda i circular de les empreses i del conjunt de la societat.
Aquesta estratègia contextualitza el concepte d’economia verda i circular a Catalunya i, alhora, esdevé un full de ruta de caràcter estratègic que estableix les línies de treball fonamentals a desplegar a curt i mig termini per impulsar aquest model al nostre país.

L’arquitectura dels instruments econòmics estratègics de Catalunya, l’ECAT2020, la RIS3CAT i l’estratègia de política industrial de Catalunya, així com el benchmarking internacional recollit en l’Annex I de l’Impuls, han definit les polítiques claus per a impulsar l’economia verda i circular que són:

– generació de demanda i creació de mercats
– millora de l’accés al finançament
– promoció de la R+D+i
– impuls a la internacionalització
– foment de l’ocupació i de l’emprenedoria

Aquesta estratègia ha estat aprovada per Acord de Govern GOV/73/2015, de 26 de maig.

Comparteix-me:

El saló B-Travel 2025 marca la ruta per a un turisme més sostenible i de qualitat

B-Travel, el saló de turisme organitzat per Fira de Barcelona, tanca una edició marcada pel foment i promoció d’un turisme més sostenible i de qualitat després de tres dies de...

L’orina humana, un recurs valuós com a fertilitzant per a l’agricultura urbana sostenible

La reutilització de l’orina humana permetria produir fertilitzants sostenibles per a l’agricultura urbana, amb importants beneficis ambientals. Això conclou un estudi fet per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de...

Vic acollirà una nova edició del Congrés BIT 

Aquesta 4a edició del Congrés BIT, que es celebra el 8 i 9 d'abril a la capital d'Osona, posa el focus en la valorització dels serveis ecosistèmics com a eina...