En aquest seminari, es presentarà els objectius, fases i resultats del projecte. S’explicaran les plantacions que s’han fet a Catalunya i sobre l’adaptació de materials vegetals en diferents condicions ecològiques, les tècniques de lluita contra la vegetació competidora i de protecció de la fauna, les plantacions mixtes de noguer i pollancre, i d’innovació en disseny de plantacions (plantacions mixtes de 4 espècies).
Es presentaran també les experiències que s’han dut a terme a la a la zona de Midi-Pyrénées, de transferència de coneixement als propietaris sobre les plantacions. D’aquesta zona, s’explicaran també les tècniques de lluita contra la vegetació competidora i de protecció de la fauna, i les plantacions mixtes i pures.
També es donaran a conèixer fitxes divulgatives sobre espècies de frondoses productores de fusta de qualitat (noguer híbrid, cirerer, perers i pomeres, etc.) i sobre tècniques de plantació (materials biodegradables i de protecció contra la fauna, etc.) i sobre com fer una plantació mixta.
S’acabarà amb una visita a una plantació de la zona de Solsona, on es veuran tècniques de lluita contra la vegetació invasora i de protecció contra la fauna.
Podeu consultar el programa complert de la jornada a: https://es.scribd.com/doc/
El projecte Pirinoble
Pirinoble és un projecte cofinançat amb Fons FEDER en el marc del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra – POCTEFA 2007-2013. Treballa en l’estudi de les frondoses nobles per a la restauració i revaloració en àrees rurals: innovació i transferència en tècniques de plantació sostenibles. Va començar el setembre del 2009, i té una durada de tres anys i mig. Aquest projecte es desenvolupa conjuntament entre quatre socis d’Espanya i França.