Projecte de frondoses nobles amb tècniques de plantació sostenible

Dimecres 19 de juny, tindrà lloc a la sala d'actes del CTFC (Can Mascaró) el seminari final del projecte Pirinoble. Aquest projecte té l'objectiu principal de promoure la utilització de frondoses productores de fusta de qualitat pel seu interès econòmic i ambiental d'àrees rurals de l'entorn pirinenc.

En aquest seminari, es presentarà els objectius, fases i resultats del projecte. S’explicaran les plantacions que s’han fet a Catalunya i sobre l’adaptació de materials vegetals en diferents condicions ecològiques, les tècniques de lluita contra la vegetació competidora i de protecció de la fauna, les plantacions mixtes de noguer i pollancre, i d’innovació en disseny de plantacions (plantacions mixtes de 4 espècies).

Es presentaran també les experiències que s’han dut a terme a la a la zona de Midi-Pyrénées, de transferència de coneixement als propietaris sobre les plantacions.  D’aquesta zona, s’explicaran també les tècniques de lluita contra la vegetació competidora i de protecció de la fauna, i les plantacions mixtes i pures. 

També es donaran a conèixer fitxes divulgatives sobre espècies de frondoses productores de fusta de qualitat (noguer híbrid, cirerer, perers i pomeres, etc.) i sobre tècniques de plantació (materials biodegradables i de protecció contra la fauna, etc.) i sobre com fer una plantació mixta. 

S’acabarà amb una visita a una plantació de la zona de Solsona, on es veuran tècniques de lluita contra la vegetació invasora i de protecció contra la fauna. 
Podeu consultar el programa complert de la jornada a:  https://es.scribd.com/doc/147317807/Programa-PIRINOBLE-19-Juny-1

El projecte Pirinoble
Pirinoble és un projecte cofinançat amb Fons FEDER en el marc del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra – POCTEFA 2007-2013. Treballa en l’estudi de les frondoses nobles per a la restauració i revaloració en àrees rurals: innovació i transferència en tècniques de plantació sostenibles. Va començar el setembre del 2009, i té una durada de tres anys i mig. Aquest projecte es desenvolupa conjuntament entre quatre socis d’Espanya i França. 

Comparteix-me:

El saló B-Travel 2025 marca la ruta per a un turisme més sostenible i de qualitat

B-Travel, el saló de turisme organitzat per Fira de Barcelona, tanca una edició marcada pel foment i promoció d’un turisme més sostenible i de qualitat després de tres dies de...

L’orina humana, un recurs valuós com a fertilitzant per a l’agricultura urbana sostenible

La reutilització de l’orina humana permetria produir fertilitzants sostenibles per a l’agricultura urbana, amb importants beneficis ambientals. Això conclou un estudi fet per l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de...

Vic acollirà una nova edició del Congrés BIT 

Aquesta 4a edició del Congrés BIT, que es celebra el 8 i 9 d'abril a la capital d'Osona, posa el focus en la valorització dels serveis ecosistèmics com a eina...